Værhårene

Reven og Grisungen 3

Bjørn F. Rørvik, 2002, Innbundet, Bokmål
Per Dybvig (Illustratør)
288,–
Veil. pris329,–Du sparer41,–
Midlertidig utsolgt.

Omtale

Reven og Grisungen er to gode venner med stor sjarm.

Reven og Grisungen har fått to lange hår av Kua. Kua forteller av det er ekte værhår, sånne som de brukte i gamle dager for å finne ut hvordan været skulle bli. Reven begynner som meteorolog, og både dåsemikler og andre kommer for å høre nytt om været. Alt går bra så lenge det er fint vær, men så blir værhårene ødelagt, en svensk dåsemikkel på bærtur får helt feil værmelding og lyn og torden skaper både kaos og forferdelse. Men Reven har som alltid raskt en ny plan klar.

Både tekst og bilder er svært humoristiske, og vil appellere både til barn og voksne. Fortellingene har et klart nonsenspreg, og alt blir sett fra reve- og griseperspektiv. Reven og Grisungen er et sjarmerende par. Reven bestemmer og peker på hva som skal gjøres, og Grisen utfører ordre samtidig som han undrer seg på en Ole Brummsk måte. Dette blir en av årets mest sjarmerende bøker!

Bjørn F. Rørvik har tidligere skrevet ”Reddikkhaien og andre fortellinger om Reven og Grisungen” (Cappelen 1996), en bok med 8 fortellinger. Det var her Reven og Grisungen dukket opp første gang. I fjor kom ”Kafé Haletippen” som høstet mange lovord, og som fikk diplom i konkurransen om Årets vakreste bøker. Per Dybvigs humoristiske, uttrykksfulle, lette strek er som skreddersydd til fortellingene om Reven og Grisungen, og illustrasjonene er en svært viktig del av boken. I tillegg til hovedpersonene skaper han både dåsemikler (både norske og svenske) og andre interessante typer.

Anmeldelser Helge Ottesen, Varden
Les hele anmeldelsen her

"Knallvittig. Dette er alt annet enn streit og kjedelig"
Olav By Rise, Adresseavisen
Les hele anmeldelsen her

Susanne Hedemann Hjorth, Verdens Gang
Les hele anmeldelsen her

"Bjørn F. Rørviks og Per Dybvigs bøker om Reven og Grisungen og mer sjeldne dyr de møter på sin veg, må være noe av det mest verdifulle som utgis for barn her i landet for tida."

John Arne Holmlund, Hamar Arbeiderblad

"Fjorårets bok av Rørvik og Dybvik, Kafè Haletippen, var et vidunderlig bekjentskap. Gleden er om mulig enda større i år."
Anne Liv Tønnessen, Stavanger Aftenblad

"Bjørn Rørvik skriver spenstig og forteller en lystig historie om når reven blir meteorolog. Hans humoristiske tone går aldri over i å bli hysterisk, men vandrer lekent av gårde med nyskapning av ord som en spesialitet."
Veslemøy Østrem, Barn & Foreldre