Veien hjem

Bokskatter 4

Danny Johnson, 2019, Ebok, Bokmål, EPUB
Maria Øygarden (Oversetter)
229,–
Varen er ikke tilgjengelig for salg.
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale


En mektig, lyrisk debutroman som utforsker raserelasjoner, den første kjærligheten og en oppvekst i Nord-Carolina på 1950 - og 60-tallet.

Som åtteåring har Raeford «Junebug» Hurley erfart mer av livets skyggesider enn barn flest. Etter foreldrenes brå død flytter han inn hos besteforeldrene, på en farm som er omgitt av tobakksåkre og stille skoger.
På nabofarmen møter han Fancy Stroud og hennes tvillingbror, Lightning, som er barn av svarte forpaktere. Opp gjennom årene utvikles vennskapet mellom Junebug og Fancy i en helt ny retning. De sterke følelsene de får for hverandre, er ikke tillatt, men Junebug nekter å ta hensyn til andres fordommer – noe som er livsfarlig i et samfunn som styres av Ku Klux Klan …

Denne romanen er både varm og ubøyelig, der den dykker dypt inn i den skitne, voldelige tilværelsen som hører til sørstatenes turbulente fortid – samtidig som den vekker et universalt behov for tilhørighet.

"Denne romanen vil definitivt regnes som en av de toneangivende bøkene innen sørstatsroman-sjangeren." --Anna Jean Mayhew, forfatter av Ild i tørt gress