Kan kunstig intelligens redde liv? | Ishita Barua

Hør Ishita Barua i samtale med Knut Gørvell. Opptaket er gjort på arrangementet Boktips LIVE i Cappelen Damm-huset høsten 2023.

Ishita Barua er lege og har doktorgrad i kunstig intelligens i medisin. Hun er en prisbelønnet AI-forsker og har vært gjesteforsker ved Harvard Medical School. Hun er også kåret til en av Norges 50 fremste Tech-kvinner.

Denne høsten er Ishita Barua bokaktuell med Kunstig intelligens redder liv – AI er legenes nye superkrefter. 

Hør Boktips’ podkast i din foretrukne strømmetjeneste:

Kunstig intelligens redder liv

Kunstig intelligens redder liv

AI er legenes nye superkrefterIshita Barua

Kunstig intelligens kan gi oss bedre helsehjelp og bidra til å redde liv.


Kunstig intelligens både former og forandrer samfunnet vårt, og teknologien kan løse mange komplekse oppgaver, som å diagnostisere kreft, oppdage nye antibiotika, bidra til å utvikle skreddersydde legemidler, forutse pandemier, og til og med hjelpe pasienter i rullestol til å kunne gå selv.


Gjennom historier og eksempler fra egen forskning og fra legekontoret forklarer lege Ishita Barua hvordan kunstig intelligens fungerer. Hun viser hvordan kunstig intelligens brukes i dag – og ikke minst hvilken utvikling vi har i vente. Kan kunstig intelligens utkonkurrere omsorgen fra en lege eller sykepleier? Hvem skal bestemme over maskinene, hvordan skal de brukes og hvilke utfordringer fører AI med seg?


Med bidrag fra forsker og forfatter Inga Strümke.


Ishita Barua (f. 1988) er lege med doktorgrad om kunstig intelligens i medisin. Hun er en prisbelønnet AI-forsker og har vært gjesteforsker ved Harvard Medical School. Hun er også kåret til en av Norges 50 fremste Tech-kvinner. Barua bor i Oslo.

Les mer
Kunstig intelligens redder livAI er legenes nye superkrefterIshita Barua
399,–

Ishita Barua

Ishita Barua (f. 1988) er lege og har doktorgrad i kunstig intelligens i medisin. Hun er en prisbelønnet AI-forsker og har vært gjesteforsker ved Harvard Medical School. Hun er også kåret til en av Norges 50 fremste Tech-kvinner. Ishita Barua er forfatter av boken Kunstig intelligens redder liv - AI er legenes nye superkrefter som utgis høsten 2023.

Les mer
Foto: Anna-Julia Granberg BLUNDERBUSS