Fra Bagatelle til «Helt enkelt» | Lise Finckenhagen

Hør Lise Finckenhagen fortelle om da hun selv falt pladask for kokekunsten som Hellstrøms lærling på Bagatelle og om hvilke kjøkkenråd hun gir sine egne barn. Du får også noen gode mattips!

Lise Finckenhagen, eller bare «Kokke-Lise», er en av landets mest folkekjære matformidlere og også bestselgende kokebokforfatter.

Denne høsten har hun utgitt sin tiende kokebok, Lise – Helt enkelt. Boka har hun dedisert til sine to sønner, som begge har flyttet hjemmefra, og boka er ment som en "starthjelp" både for unge nybegynnere på kjøkkenet og for andre som trenger gode tips og råd.

Hør Boktips’ podkast i din foretrukne strømmetjeneste:

Lise - helt enkelt

Lise - helt enkelt

Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagens sønner har flyttet hjemmefra, og nå vil hun lære dem, og alle andre hjemmekokker, å stå støtt på egne ben på kjøkkenet.
I Lise - helt enkelt får du enkle og fristende oppskrifter alle kan klare å lage: verdens beste pastarett, saftige burgere, crispy kylling, noen uimotståelige desserter og en lang rekke retter som garantert gir deg mye vann i munnen
.
Sammen med oppskriftene får du tips og triks som gjør at også du kan briljere på kjøkkenet. Dette er den perfekte boken både til nybegynnerkokken og til deg som bare vil bli litt bedre til å lage mat.
Kokk og matformidler Lise Finckenhagen utruster deg med rågode oppskriftsvinnere som passer til alle anledninger, både den raske hverdagsmiddagen og helgekosen med venner. Uansett hvor lang fartidstid du har på kjøkkenet får du garantert suksess!
Oppskriftene er krydret med smarte tips som gjør at du blir bedre kjente med råvarer og teknikker, løfter smakene og blir en stadig bedre kokk. Hvorfor salter du egentlig vannet før du koker grønnsaker, og hvor lenge skal de koke? Hvordan få skikkelig sprø skorpe på toasten? Og hva skal til for å steke en perfekt biff? Du får også en rask innføring i dressinger og tilbehør som er greit å kunne.
Lise Finckenhagen er en av Norges mest populære og etablerte matformidlere, kjent gjennom NRK, VG, en rekke tv-programmer.

Les mer

Lise Finckenhagen

Lise Finckenhagen (f.1976) er en profilert kokk og merittert matprofil. Hun er en populær matformidler og har skrevet flere kokebøker.

Lise Finckenhagen begynte som lærling hos Eyvind Hellstrøm på legendariske Bagatelle som 17-åring. Hun har også jobbet på Annen etage, og hatt rollen som dessertkokk på anerkjente Oro. Finckenhagen har vunnet Young chef of the year, konkurrert med det norske laget i Bocuse d’Or, og har gjennom sin karriere opparbeidet seg ry som en av Norges dyktigste og mest folkekjære kokker.

Finckenhagens unike talent og utstråling fant etter hvert veien til tv-skjermen. Mange kjenner henne som «Kokke-Lise» fra Frokost-tv, der hun har vært fast innslag siden 2004. Finckenhagen har dessuten vært Nitimens faste kokk i en årrekke. Hun har arrangert mat- og vinkurs i Toscana, vært ekspertkokk i det populære matlagingsprogrammet Masterchef og vært fast matspaltist i VG Helg i en årrekke.

Lise Finckenhagen har solgt over 100 000 kokebøker i Norge. I kokeboken God mat hele uka(2019) serverer hun herlige oppskrifter til deg som kun har en halvtime til rådighet, men byr også på søndagsklassikere som krever litt større innsats. I Lises gatekjøkken(2017) disker hun opp med deilig gatemat fra alle verdenshjørner. Kokeboken Lises jul kom helt til finalen i kåringen av Årets kokebok 2016. I boken presenterer Lise Finckenhagens tradisjonsrike retter med nye, inspirerende oppskrifter.

Lyst på en smakebit fra Lises kjøkken? Her får du Lise Finckenhagens fårikål-oppskrift, hentet fra God mat hele uka.

Les mer
Bildet av Lise Finckenhagen