Kreativitetsshow med Hilde Østby, Maja Lunde og Anna Fiske

Hilde Østby, som står bak boka "Kreativitet", og hennes redaktør Erik Møller Solheim, har invitert Maja Lunde og Anna Fiske for å reflektere over hva som skaper kreativitet.

Hør Boktips’ podkast i din foretrukne strømmetjeneste:

Anna Fiske

Anna Fiske (f. 1964 i Sverige) er en prisbelønt forfatter, illustratør og tegneserieskaper, bosatt i Oslo. Hun står bak nærmere 70 bildebøker, illustrerte bøker og tegneserier med egne tekster og illustrasjoner. I tillegg har hun vært illustratør for en rekke andre forfattere. Lekne, særegne strektegninger og kreativ nyskapning har gitt henne flere høythengende priser og utmerkelser. Mange av bøkene hennes har gjort suksess i utlandet. Hennes kritikerroste Hvordan-serie: Hvordan lager man en baby? (2019) Hvordan begynner man på skolen? (2020) og Hvordan er det å være voksen? (2021) har fått stor oppmerksomhet og er trykket i mange opplag. Myldrebøkene i Hallo-serien har også et stort publikum, i inn og utland. I forbindelse med etableringen av det nye Nasjonalmuseet, fikk Anna Fiske det ærefulle oppdrag å lage en museumsbok for barn, noe hun løste på genialt vis. Hennes bildebok Museum forelå i god tid før åpningen av museet, våren 2022, og fikk varm og begeistret mottagelse. Boken er også interessant for voksne som ønsker seg mer kunnskap om, og refleksjon rundt kunst, brukskunst og design - og kloke forklaringer på hvorfor vi har museer. Anmelder Morten Olsen Haugen, @bokmorten, kalte den "en fryd av ei bok".

Les mer
Foto: Lina Hindrum

Alt som er nytt

Anna Fiske

Alt som er nytt er en bildebok for voksne, laget i samarbeid med Leser søker bok. Vi møter en ung kvinne og følger henne i tekst og illustrasjoner gjennom en kort periode. Hun har jobb, mann og barn, bor i en blokkleilighet, men nå skal de flytte. Til et nytt sted, til en ny bolig. Jeget skal begynne i ny jobb, barnet i ny barnehage. Alt er nytt og fremmed. Lunt, nært og poetisk om problemstillinger alle kan kjenne seg igjen i.

Les mer
Alt som er nytt
Alt som er nyttAnna Fiske
262,–
Veil. pris299,–Du sparer37,–

Hilde Østby

Hilde Østby (f. 1975) er idéhistoriker, forfatter, journalist og tidligere forlagsredaktør. Hun debuterte i 2013 med den kritikerroste romanen Leksikon om lengsel.

Les mer
Cappelen Damm

Kreativitet

Hjernevitenskapen bak ideene og hvorfor dagdrømmerne skal redde verdenHilde Østby

En fortelling om kreativitetens historie og hvordan hjernene våre egentlig er skrudd sammen.


En høstdag i 2016 traff forfatter Hilde Østby bokstavelig talt veggen, og etter det spant livet og hjernen hennes ut av kontroll. Hvorfor fikk hun så mange tanker og innfall etter å ha slått hodet sitt? Hvor kommer egentlig ideer fra? Og hva stopper oss i å være kreative?Rustet med barneboka Alice i eventyrland forfølger forfatteren mange hvite kaniner ned i mørke hull: Hun forsøker å overvinne sin indre kritiker, møter sin favorittleser, flyter naken i en tank, får strøm gjennom hjernen og prøver improteater. Musikere, komikere, filosofer, forfattere, kunstnere og forskere vil forklare deg betydningen av flyt og retning, prokrastinering og deadline, nysgjerrighetens natur og det kreative geni. Du vil dessuten bli innviet i kunsten å kjede deg, gå deg vill, dagdrømme og stå helt stille ved havet.Dette er en bok om barns utemmede fantasi, om vennskap på tvers av tid og rom, om dødens meningsskapende potensial, og om hvordan kreativiteten gjemmer seg der du minst av alt venter å finne den. Til syvende og sist handler det om at vi må verne om vår mest menneskelige egenskap: Skal vi løse de utfordringene vi som art står foran, er vi nemlig avhengig av alle gode ideer vi kan få.

Les mer
Kreativitet
KreativitetHjernevitenskapen bak ideene og hvorfor dagdrømmerne skal redde verdenHilde Østby
201,–
Veil. pris229,–Du sparer28,–