Malin Persson Giolito | Svensk krimdronning og Netflix-suksess

Svenske Malin Persson Giolito fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med krimromanen Størst av alt, som bl.a. fikk Glassnøkkelen som Nordens beste krimroman og senere ble Netflix-suksessen Quicksand.

I alle sine bøker kombinerer Giolito et sterkt samfunnsengasjement med berørende spenningshistorier. Spesielt har hun i flere romaner pekt på hvordan voksensamfunnet svikter barna og ungdommene

Etter å ha tronet på toppen av svenske bestselgerlister har Giolitos nye krimroman I dine hender nå utkommet på norsk. Boka er nominert både til Svenska Deckarakademins pris for Årets Beste Svenske Krim 2022 og til Årets Bok 2022 og skal vi tro de svenske anmelderne, er denne minst like god som gjennombruddsromanen Størst av alt.

Hør Boktips’ podkast i din foretrukne strømmetjeneste:

Malin Persson Giolito

Malin Persson Giolito (f. 1969) er advokat og forfatter. Persson Giolito er datter av kriminologen og forfatteren Leif G.W. Persson og Birgitta Liedstrand. Hun vokste opp i Stockholm og Djursholm, studerte ved College of Europe og flyttet i voksen alder til Brussel hvor hun jobbet i Europakommisjonen.

Hennes store gjennombrudd som forfatter kom med kritikerroste Størst av alt, som blant annet ble kåret til Årets beste kriminalroman i Sverige. Netflix har laget TV-serie basert på Størst av alt lansert i 2019 under den norske tittelen Quicksand - Størst av alt.

Les mer
Foto: Anna-Lena Ahlström