Krimspesial 2022
Podcast med Terje Bjøranger og Simon Häggstrom

Politiadvokat Terje Bjøranger og den svenske politimannen Simon Häggstrom er begge krimforfattere i tillegg til sin vanlige jobb. Her møter du dem i samtale med Trude Teige. Opptaket er gjort på Krimfestivalen, som fant sted i Oslo 17.-19. mars.

Hør Boktips’ podkast i din foretrukne strømmetjeneste:

Kalifatet

Terje Bjøranger

Kalifatet av Terje Bjøranger er en høyaktuell thriller om hevn og internasjonal terror.

En ung mann blir funnet drept på Bygdøy. Han er iført en oransje kjeledress, og sitter med sitt eget avkappede hode i fanget mellom hendene.


Norge og Sverige rammes av terroraksjoner med en brutalitet som ryster det fredelige Skandinavia.


En ung kvinne fra jesidifolket slippes fri etter flere år som sexslave for Den islamske staten (IS). Jesidikvinnen, som kaller seg Baso, finner ut at hennes tidligere "eier" befinner seg i Sverige.


Politietterforsker Charlie Robertsen, sammen med politiet i Norge og Sverige, får erfare at jihadistene bak terrorangrepene har enda større planer. For selv om det islamske kalifatet, med hovedsete i Raqqa i Syria er lagt i grus, lever drømmen om kalifatet videre.


Charlies kriminelle fostersønn, Kim, løslates fra fengselet, og veves inn i den unge jesidikvinnens brennende ønske om hevn, og havner i kryssilden mellom Charlie og jihadistene.

Les mer
Kalifatet
KalifatetTerje Bjøranger
399,–

Terje Bjøranger

Terje Bjøranger (f. 1959) bor i Lillestrøm og jobber som politiadvokat i Kripos. Han debuterte i 2012 med Den tredje søsteren. I Barcode (2017) og Business (2019) følger vi den røffe politietterforskeren Charlie Robertsen.

Les mer
Foto: Lina Hindrum