Bokpod
Podkast med Tom Egeland

I denne podcasten snakker Tom Egeland om Bjørn Beltø, Bibelen, Facebook, Excel og oldefaren Jon Flatabø.

 

Tom Egeland (f. 1959) ble kjent for Sirkelens ende (2001) - "den norske Da Vinci-koden", og har senere skrevet en rekke thrillere som har fått mange lesere. For Lucifers evangelium (2009) fikk Egeland Rivertonprisen. Fedrenes løgner (2010) var Egelands første roman som ikke er krim, og boken ble nominert til Bokhandlerprisen. Katakombens hemmelighet (2013) var hans første ungdomsbok, og den vant Arks barnebokpris 2013 og ble nominert til Uprisen. Egelands bøker trykkes i stadig nye opplag og er oversatt til 21 språk - deriblant engelsk, fransk, tysk, italiensk, spansk, koreansk, japansk og kinesisk. Tom Egeland har arbeidet i Aftenposten, der han var nyhetsjournalist, vaktsjef i aftenutgaven og nattredaktør i morgenutgaven. I 1992 ble Egeland redaksjonssjef i TV 2-nyhetenes Oslo-redaksjon. Han ble nyhetssjef i TV 2 i 2000. Fra 2006 har han arbeidet som fulltidsforfatter. I 2015 er han blitt valgt til president for Rivertonklubben.

Om BokPod

BokPod presenterer Norges mest interessante forfattere. Ta med deg dine favorittforfattere – når som helst, hvor som helst. Intervjuer er Hallgeir Opedal, prisbelønt portrettør kjent fra Dagbladet Magasinet

Bokpod er sponset av Cappelen Damm og Storytel med støtte av Fritt ord.  Produsent Monkberry.

Tom Egeland

BokPod

Portrettintervjuer med søylene i norsk litteraturHallgeir Opedal

BokPod bygger på den svært populære podkasten med samme navn. Dette er en unik samling med 18 intervjuer - tidløse møter med Norges viktigste forfattere. Her forteller de om skriving, arbeidsmetoder, rutiner, i det hele tatt – tanker omkring det å være forfatter, men like viktig - hvorfor nettopp de ble forfattere.


Intervjuer er Hallgeir Opedal - en prisbelønt journalist og en av landets mest erfarne og kjente portrettører, blant annet kjent fra Dagbladet Magasinet. Han har bearbeidet intervjuene og fylt på med materiale som ikke ble publisert i podkasten.


Intervjuer med Roy Jacobsen, Dag Solstad, Vigdis Hjorth, Ingvar Ambjørnsen, Frode Grytten, Tomas Espedal, Karin Fossum, Herbjørg Wassmo, Kim Leine, Kolbein Falkeid, Tom Egeland, Ketil Bjørnstad, Beate Grimsrud, Lars Saabye Christensen, Jon Michelet, Tove Nilsen, Vetle Lid Larssen og Jo Nesbø.

Les mer
BokPod
BokPodPortrettintervjuer med søylene i norsk litteraturHallgeir Opedal
399,–