Bli bedre kjent med Feelgoodforfatterne

Under årets Feelgoodfest 2023 fikk vi en liten prat med noen av våre fantastiske feelgoodforfattere. Med i filmen: Marit Reiersgård, Tracy Rees, Ann-Christin Gjersøe og Jorid Mathiassen

Marit Reiersgård

Marit Reiersgård (f.1965) debuterte i 2007 med ungdomsboken Alt jeg ser er sant. Hun har siden utgitt en rekke bøker for barn og voksne i forskjellige sjangere. I 2015 ble hun nominert til den prestisjefylte Rivertonprisen for kriminalromanen Jenta uten hjerte. Bøkene hennes har vært kritikerroste og er oversatt til flere språk. Hun er også representert i flere antologier.

Les mer
Lina Hindrum

Tracy Rees

Tracy Rees er av Lucinda Riley blitt utpekt som den mest lovende nye stemmen innen historisk drama, og bøkene er blitt bestselgere i England. Mysteriet Amy Snow ble kåret til vinneren av Bokklubben Richard & Judys konkurranse "Jakten på den neste bestselgeren". Både denne, Kjæreste Blue, Et nytt liv for Florence Grace, Huset på Silvermoor, Timeglasset, Den lille bokens hemmeligheter, Rosehagen, Juleønsket, Skandalen og nå Det lille huset ved sjøen, har ligget lenge på norske bestselgerlister.

Les mer
Bildet av Tracy Rees

Ann-Christin Gjersøe

Ann-Christin Gjersøe (f. 1975) er oppvokst i Sande i Vestfold, og bor i dag på en gård i Fon i Tønsberg. Hun har skrevet i en årrekke, og hennes første romanserie, Livsarven, kom ut i 2006. Ti år etter fulgte Hvite hjerter. Hun er også kjent for krimromanen Jernjomfruen. Nå er hun aktuell med romanserien Sommersholm, som blir på seks bøker.

Les mer
Elisabeth Figenschou Jølstad

Jorid Mathiassen

Jorid Mathiassen (f. 1965) vokste opp på øya Dønna på Helgelandskysten, og bor i Oslo. Hun har hovedfag i nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Oslo, og har de siste ti årene jobbet som forlagsredaktør, først i Cappelen Damm og nå i Bonnier Forlag. Før det jobbet hun som journalist i bransjebladet Bok & samfunn. Der hvite liljer vokser er hennes første roman.

Les mer
Foto: Stig Jaarvik