Hopp til hovedinnhold

Ingeborg Arvola - En gang i tiden ofret jeg og mannen min alt for kjærligheten

Vidunderlig og storslagen roman fra Ingeborg Arvola, skriver VG. Kniven i ilden har høstet gode anmeldelser og blitt en leser favoritt nå i høst. Vi tok en prat med forfatteren for å bli litt bedre kjent. 

Kniven i ilden

Kniven i ilden

Ruijan rannalla - Sanger fra ishavetIngeborg Arvola

Kniven i ilden er en fengslende historisk roman om arbeid og kjærlighet, sterkt samhold og fri erotikk, enkeltmennesket og øvrigheten.


Året er 1859. Brita Caisa Seipajærvi spenner på seg skiene og går den lange veien fra Finland til Norge med de to sønnene sine. Brita Caisa har stått i kirketukt for omgang med en gift mann. Hun kan helbrede dyr og mennesker. Målet for reisen er Bugøynes, der det sies at havet koker av torsk.


Kniven i ilden er første bok i serien Ruijan rannalla - Sanger fra ishavet, om kvener og landskapet de lever i. Brita Caisa var Ingeborg Arvolas tipp-tipp-oldemor. Arvola skriver så en kan lukte blodet etter reinslakten, kjenne smaken av multene, føle kulda fra snøen og varmen fra bålet.

... Les mer
Kniven i ildenRuijan rannalla - Sanger fra ishavetIngeborg Arvola
385,–
Veil. pris439,–Du sparer54,–

Ingeborg Arvola

Ingeborg Arvola (f. 1974) er oppvokst i Tromsø, og bor nå i Oslo. Hun debuterte i 1999 med romanen Korellhuset og har siden skrevet en rekke bøker for både barn og voksne, blant annet Neiden 1970 og Plutselige varmegrader. Høsten 2021 utkommer Kniven i ilden, første bok i serien Ruijan rannalla - Sanger fra Ishavet. Arvola er også dramatiker. I 2004 mottok hun Cappelenprisen, og i 2008 ble hun tildelt Havmannprisen for barneromanen Ingen dager uten regn.

Buffy By er talenfull (2019) ble tildelt Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur – Litteraturprisen og ble også nominert til Brageprisen.

Se oversikt over Buffy By-serien her.

Foto: Lina Hindrum