Valérie Perrin - Å vanne blomster om kvelden

Sensasjons-forfatteren, Valérie Perrin var på Boktips LIVE 3.mai 2022 i samtale med Knut Gørvell. Hennes roman «Å vanne blomster om kvelden» har tatt hele verden med storm. 

Å vanne blomster om kvelden

Å vanne blomster om kvelden

Valérie Perrin

En fransk boksensasjon - Å vanne blomster om kvelden av Valérie Perrin er en vakker, livsbejaende roman om livets små og store spørsmål, og om å våge å tro på lykken.


«Den vakreste boken i verden. Den fortjener 10+ av 10.» – Corriere della Sera


Violette lever et stille liv som gravlundsvokter i en landsby i Bourgogne. Hun vanner blomster og steller alle gravene, og vet nøyaktig hvem som ligger begravet hvor. Bare én uke i året tar hun fri, for å reise til kysten og svømme i havet.


Til hverdags er den stillferdige Violette omgitt av gravstøtter, blomster, katter og sørgende, men hun omgås også den lokale sognepresten og gravlundens tre gravere. Flere ganger om dagen stikker folk innom kjøkkenet hennes for å få en kopp kaffe, litt portvin eller noen trøstende ord.


Men Violette har også sin egen sorg å bære på. Hvor har det blitt av ektemannen og datteren, og hvorfor er hun så ensom?


Valérie Perrin var en forholdsvis ukjent forfatter da denne boken ble utgitt. Likevel ble den en enorm suksess og publikumsfavoritt, takket være dedikerte bokhandlere og begeistrede lesere. Over 1 million eksemplarer er til nå solgt i Frankrike, og i 2020 ble den Italias store «lockdownroman» og årets mest solgte bok, og den ble omtalt i italiensk presse som «den vakreste boken i verden».

Les mer

Valérie Perrin

Valérie Perrin (født 1967) er fotograf og forfatter og vokste opp i Burgund i Frankrike.

Glemt på en søndag er Perrins debutbok. Den handler om den 21 år gamle Justine som jobber på aldershjem. Boken ble utgitt i 2015, vant flere litterære priser i Frankrike og er i dag utgitt i 20 land.

I 2018 gjorde Perrin stor internasjonal suksess med sin andre roman, Å vanne blomster om kvelden. Den fikk strålende anmeldelser, også i Norge, og ble omtalt som "verdens vakreste bok" i italiensk presse. Den ble den mest solgte boken i Norge i 2022.

Perrins tredje roman, De tre, kom ut på norsk i 2023 og fikk meget god mottakelse. Den lå på norske bestselgerlister i flere måneder.

Valérie Perrin er gift med den kjente filmregissøren Claude Lelouch, og ekteparet bor på Montmartre i Paris. Hun skriver nå på sin fjerde roman.

Les mer
Foto: Lina Hindrum