Hopp til hovedinnhold

Valérie Perrin - Å vanne blomster om kvelden

Sensasjons-forfatteren, Valérie Perrin var på Boktips LIVE 3.mai 2022 i samtale med Knut Gørvell. Hennes roman «Å vanne blomster om kvelden» har tatt hele verden med storm. 

Å vanne blomster om kvelden

Å vanne blomster om kvelden

Valérie Perrin

En fransk boksensasjon - Å VANNE BLOMSTER OM KVELDEN av Valérie Perrin er en vakker, livsbejaende roman om livets små og store spørsmål, og om å våge å tro på lykken.


«Den vakreste boken i verden. Den fortjener 10+ av 10.» – Corriere della Sera


Violette lever et stille liv som gravlundsvokter i en landsby i Bourgogne. Hun vanner blomster og steller alle gravene, og vet nøyaktig hvem som ligger begravet hvor. Bare én uke i året tar hun fri, for å reise til kysten og svømme i havet.


Til hverdags er den stillferdige Violette omgitt av gravstøtter, blomster, katter og sørgende, men hun omgås også den lokale sognepresten og gravlundens tre gravere. Flere ganger om dagen stikker folk innom kjøkkenet hennes for å få en kopp kaffe, litt portvin eller noen trøstende ord.


Men Violette har også sin egen sorg å bære på. Hvor har det blitt av ektemannen og datteren, og hvorfor er hun så ensom?


Valérie Perrin var en forholdsvis ukjent forfatter da denne boken ble utgitt. Likevel ble den en enorm suksess og publikumsfavoritt, takket være dedikerte bokhandlere og begeistrede lesere. Over 1 million eksemplarer er til nå solgt i Frankrike, og i 2020 ble den Italias store «lockdownroman» og årets mest solgte bok, og den ble omtalt i italiensk presse som «den vakreste boken i verden».

... Les mer
Å vanne blomster om kveldenValérie Perrin
350,–
Veil. pris399,–Du sparer49,–

Valérie Perrin

Valérie Perrin (født 1967) er fotograf og manusforfatter. Hun vokste opp i Bourgogne og har siden bodd i Normandie og Paris. I 2015 ga hun ut sin første roman, Les oubliés du dimanche. Den ble utgitt i ti land og vant flere litterære priser.

I 2018 gjorde hun stor internasjonal suksess med sin andre roman, Å vanne blomster om kvelden, der hun beskriver livet til Violette Toussaint, en kvinne som har ansvar for stellet av en gravlund i Bourgogne. Denne romanen vant Maison de la Presse-prisen 2018 og Lesernes pris i 2019.

Med sin andre roman ble Perrin en av de ti mest solgte forfatterne i Frankrike i 2019. Romanen er solgt til over 30 land, og var den mestselgende boken i Italia i 2020. Valérie Perrin har nylig utgitt sin tredje roman: De tre.

© Valentin Lauvergne