Lars Kepler
Last ned bildet© Foto: Ewa-Marie Rundquist

Lars Kepler

Lars Kepler er en litt eldre, skjeggete, og menneskesky krimforfatter. Det er slik de selv beskriver ham, ekteparet Ahndoril som står bak pseudonymet. Alexander Ahndoril (f.1967) og Alexandra Coelho Ahndoril (f.1966) var begge etablerte forfattere da de bestemte seg for å skrive en krimroman sammen.

De skapte et pseudonym, en slags rolle for dem begge å gå inn, i og tok navnet Lars Kepler, "Lars" med inspirasjon fra den avdøde krimforfatteren Stieg Larsson og "Kepler" fra den tyske vitenskapsmannen Johannes Kepler som levde på 1600-tallet.

Lars Keplers første bok, Hypnotisøren, kom i 2009. Den ble en stor suksess, og ble filmatisert med Michael Persbrandt i en av hovedrollene. Hypnotisøren var første bok i en krimserie på til nå ni bøker som er gitt ut på til sammen 38 språk. Etter Hypnotisøren følger Paganinikontrakten, Ildvitnet, Sandmannen, Stalker, Kaninjegeren og Lazarus.

Alle bøkene handler om den finsk-svenske kriminaletterforskeren Joona Linna. Joona bruker ukonvensjonelle metoder som en hypnotisør og et medium for løse mord utført med en utspekulert ondskap. I serien om Joona Linna trekkes både han, familien hans og andre som er tilknyttet etterforskningen inn i morderens galskap. Bøkene er mørke og brutale, det utenkelige gjøres tenkbart og gir selv Alexandra Ahndoril mareritt. 1 2020 kom Hypnotisøren - Black Edition en nyskrevet og forbedret utgave av den opprinnelige boken.

Alexander Ahndoril debuterte i 1989 med romanen Den äkta kvinnan, men er kanskje mest kjent for sin roman Regissören som kom i 2006. Romanen handler om Ingmar Bergman og fikk mye oppmerksomhet for at nettopp Bergmann gikk ut og fordømte boken, selv om han hadde lest og godkjent manuset på forhånd. Regissören skapte store debatter om skille mellom fiksjon og virkelighet i litteraturen og det var nettopp det Alexander Ahndoril ønsket med romanen. Den fikk stor oppmerksomhet også i utlandet og ble nominert til The Indipendent Foregin Fiction Prize. Alexander Ahndoril er også dramatiker og har skrevet flere teaterstykker.

Alexandra Coelho Ahndoril ville i utgangspunktet bli skuespiller. Hun jobbet på Helsingborgs stadsteater og kom inn på Teaterhögskolan i Stockholm da hun var ung, men droppet ut da hun innså at hun heller ville skrive enn å stå på scenen. Hun er doktorand i litteraturvitenskap ved Stockholms Universitet og har vært litteraturkritiker for både Göteborgsposten og Dagens Nyheter. Selv har hun høstet gode kritikker for sine historiske romaner. Debuten kom i 2003 med boken Stjärneborg om vitenskapsmannen Tycho Brahe og hans liv. Boken vant Sveriges Författareförbunds debutpris, Katapultprisen.

Lenker

  podcast

  Boktips med Lars Kepler

  Hør ekteparet i dagens podcast-episode, der de forteller om forfatterskapet sitt og bøkene som har betydd mest for dem. 

Titler i salg

Kategori

Format

Språk

Serier

 • Edderkoppen av Lars Kepler (Heftet)look-inside

  Edderkoppen

  Lars Kepler
  Bokmål2023Joona Linna 9Heftet
  229,–
  Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
 • Edderkoppen av Lars Kepler (Nedlastbar lydbok)

  Edderkoppen

  Lars Kepler
  Bokmål2022Joona Linna 9Nedlastbar lydbok
  449,–
 • Edderkoppen av Lars Kepler (Ebok)

  Edderkoppen

  Lars Kepler
  Bokmål2022Joona Linna 9Ebok
  249,–
 • Edderkoppen av Lars Kepler (Innbundet)look-inside

  Edderkoppen

  Lars Kepler
  Bokmål2022Joona Linna 9Innbundet
  449,–
  Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
 • Stalker av Lars Kepler (Innbundet)

  Stalker

  Lars Kepler
  Bokmål2016Innbundet
  199,–
  Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
 • Stalker av Lars Kepler (Heftet)look-inside

  Stalker

  Lars Kepler
  Bokmål2015Joona Linna 5Heftet
  229,–
  Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
 • Stalker av Lars Kepler (Lydbok-CD)

  Stalker

  Lars Kepler
  Bokmål2014Joona Linna 5Lydbok-CD
  279,–
  Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
 • Stalker av Lars Kepler (Nedlastbar lydbok)

  Stalker

  Lars Kepler
  Bokmål2014Joona Linna 5Nedlastbar lydbok
  399,–
 • Stalker av Lars Kepler (Ebok)look-inside

  Stalker

  Lars Kepler
  Bokmål2014Joona Linna 5Ebok
  249,–