Abid Raja er tildelt Storytel Awards 2023

I åpen klasse, for selv å ha lest inn lydbokversjonen av sin selvbiografi «Min skyld».

Abid Raja
Abid Raja tok Norge med storm med sin selvbiografi, «Min skyld». Raja fikk Bokhandlerprisen 2021 og Åpenhetsprisen 2022 for «Min skyld» og nå Storytel Awards.

Lydbokprisen Storytel Awards gikk av stabelen for første gang i Norge 3.mai 2023. Abid Raja fikk pris for innlesingen av sin selvbiografiske bok Min skyld.

- "Jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å lese inn min egen bok, for jeg har aldri gjort noe liknende før og tenkte at det umulig kunne gå bra. Men jeg er glad for at forlaget mitt insisterte på at jeg skulle teste det ut, og at de pushet meg så hardt for at resultatet skulle bli så bra som det ble", sa Abid Raja i sin takketale.

Om Storytel Awards

Lydbokprisen Storytel Awards deles ut for å hylle lydboken og de som bringer den til live. Her feires innleserne som i løpet av fjoråret har fått det norske folkets hjerter til å banke litt ekstra.

En lydbok er en stor produksjon der både forlag, redaktører og lydteknikere er involvert. Samspillet mellom forfatterens tekst og innleserens tolkning er helt avgjørende for hva som faktisk blir en god lydbok. Prisen deles ut til innleserne, basert på lytternes stemmer.

Vinnerne kåres under Storytel Awards, som består av seks kategorier – Romaner, Krim og spenning, Sakprosa, Underholdningsromaner, Barn og ungdom, og Åpen klasse.

Vinnerne mottar hver sin statuett og en premiesum på 10 000 NOK.

Min skyld - En historie om frigjøring

Min skyld - En historie om frigjøring

Abid Raja

Abid Rajas selvbiografi Min skyld var den sakprosaboken som solgte mest i 2021 og 2022. Hør den gripende historien om Abid Rajas turbulente klassereise, hans mangeårige kamp for kjærligheten og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap.

Les mer

Min skyld av Abid Raja

Tidligere kulturminister Abid Raja er blitt kalt breial, brautende, poserende og dominerende.

Hans liv har handlet mye om det motsatte: Om å skjule smertene og handikappet han ble født med, å skjule seg for volden og mobbingen – og å skjule kjærligheten til den han elsker. Skyldfølelsen hans – en blanding av skam og frykt, har hindret ham i å kjenne på de andre følelsene han som menneske er utstyrt med. Alt han har kjent, er et voldsomt sinne.

Da han som voksen oppsøkte en erfaren, kvinnelig psykolog for å få hjelp til å beherske temperamentet sitt, spurte hun: «Har du noen idé om hvor det sinnet kommer fra? Er det noe annet i livet ditt som du egentlig er sint for?»

Min skyld er den brutalt ærlige historien om Abid Rajas turbulente klassereise, hans mangeårige kamp for kjærligheten og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap.