Gro Jørstad Nilsen og Mathias Nyhagen Asplund er nominert til Havmannprisen 2023

Hjertnes er nominert for "Det lille steds forbannelse" og Asplund for "vandre heim".

Gro Jørstad Nilsen-og-Mathias-Nyhagen-Asplund
De nominerte til Havmannprisen 2023: Gro Jørstad Nilsen er nominert for Det lille steds forbannelse og Mathias Nyhagen Aspelund for vandre heim.

Cappelen Damm har to av fire nominerte til Havmannprisen 2023. Gro Jørstad Nilsen er nominert for Det lille steds forbannelse og Mathias Nyhagen Aspelund for vandre heim.

Havmannprisen

Havmannprisen er en skjønnlitterær pris som har til formål å fremme nordnorsk litteratur. Prisen blir delt ut til den beste skjønnlitterære bok, utvalgt av en fagjury som har vurdert aktuelle titler.

Utdeling av Havmannprisen er et samarbeid mellom Helgeland sparebank, Rana bibliotek og Nordland fylkesbibliotek. Prisen blir støttet av Ark Mo og Norsk forfattersentrum avdeling Nord-Noreg.

Prisen blir delt ut under Havmanndagene i Mo i Rana, som i år er lørdag 6. mai.

De nominerte

Gro Jørstad Nilsen er kritiker og forfatter. Hun født og oppvokst i Berlevåg og bor nå i Bergen. Det lille steds forbannelse er hennes andre roman.

Mathias Nyhagen Asplund er skuespiller og forfatter fra Bodø. Asplund debuterte med barneboka Der ingen finn oss i 2018, som han ble tildelt Kulturdepartementet sin debutantpris for barne- og ungdomslitteratur. vandre heim er Asplunds første roman for voksne.

Det lille steds forbannelse

Gro Jørstad Nilsen

"Det lille steds forbannelse" viser oss en verden der ting kanskje ikke er som de ser ut ved første øyekast?

Les mer

vandre heim

Mathias Nyhagen Asplund

I ei vakker og nådeløs forteljing med eit meisla språk, skriv Asplund historia om den unge mannen Halvor som skal finne vegen heim.

Les mer