Ebøker

Kjøpe ebok

E-bøker kan kun kjøpes enkeltvis.

Bedriftskunder kan ikke kjøpe ebøker.

Kjøp av e-bøker er personlig, og kan ikke gis bort som gave. Som kjøper står du ansvarlig for at eboken du kjøpte ikke distribueres i strid med åndsverkloven.

Ebøker kjøpes ved bruk av «ettklikkskjøp». Det vil si at du registrerer og lagrer kortinformasjonen første gang du kjøper en ebok. Neste gang trenger du bare å legge inn din CVC-kode. Velger du å ikke lagre kortinformasjonen første gang, ved å ta bort haken for «Husk mitt kort», må du legge inn kortinformasjonen på nytt ved neste kjøp.

Noen ebøker har leseutdrag. Trykk på «Last ned utdrag» for å lese utdraget.

Når du kjøper en e-bok hos oss opprettes det automatisk en egen ID for deg hos Bokskya. Bokskya lagrer alle ebøker og nedlastbare lydbøker du kjøper fra norske nettbokhandlere. Kontoen din opprettes første gang du kjøper en ebok eller en nedlastbar lydbok, og knyttes til e-postadressen du bruker. Bruker du samme e-postadresse overalt vil alle bøkene du kjøper ligge samlet på kontoen din hos Bokskya.

 

Angrerett

Det er ingen angrerett på ebøker (jfr. Angrerettlovens §12 om Unntak og begrensninger i angreretten). Dersom det gjelder reklamasjon, ta kontakt med kundeservice.

 

Kopisperre

Noen forlag legger inn kopisperre på ebøker, for å beskytte innholdet mot ureglementert spredning/deling. Når du kjøper og laster ned en slik bok, låses boken til e-postadressen som kjøpte den. Kopisperren gjør at boken ikke kan deles med andre personer.

Ebøker med kopisperre kan ikke leses på Kindle.

 

Lese ebok

Når du har kjøpt en ebok finner du den umiddelbart på Min side lenke under Digitale produkter. Derfra kan du laste ned eboken, eller sende den videre til din Kindle.

Mobil/nettbrett

For å lese eboken på mobil/nettbrett trenger du en app på din enhet. Det finner du i App Store eller Google Play. Apple Books er et godt alternativ for de som bruker Apple-enheter. Du må opprette en bruker med samme e-postadresse som du brukte hos oss når du kjøpte eboken.

Ebøker med kopisperre kan ikke leses i Apple Books.

PC/Mac

På PC/Mac vil eboken legge seg i en nedlastningsmappe. Derfra kan du flytte/kopiere eboken dit du ønsker å ha den. For å lese eboken direkte fra PC/Mac trenger du et leseprogram. Vi anbefaler gratisprogrammet Adobe Digital Editions (ADE). Dette kan også brukes til å overføre bøker til lesebrett.

Lesebrett

Lesebrett med nettilgang har funksjonalitet for å laste ned ebøker direkte. Lesebrett uten nettilgang må overføre bøkene via PC/Mac. Vi anbefaler gratisprogrammet Adobe Digital Editions (ADE) for å overføre og administrere ebøkene dine.

 

Send til Kindle

Ebøker som kan sendes til Kindle har teksten «Kan sendes til Kindle» som produktinformasjon. Dette gjør du direkte fra Min side under Digitale produkter.

Alt du trenger å gjøre er å registrere din Kindle e-postadresse hos oss, og legge inn gyldig avsenderadresse på din Amazon-konto.

Registrer din Kindle e-postadresse på Min side under Digitale produkter:

  • Logg på amazon.com -> Your Account -> Content and devices
  • Velg “Devices” i menyen og klikk videre inn på din Kindle
  • Her ser du e-postadressen som er registrert på din Kindle
  • Legg inn denne e-postadressen på Min side under Digitale produkter (MERK: e-postadressen må skrives med utelukkende små bokstaver)

Legg inn gyldig avsenderadresse på din Amazon-konto:

  • Logg på amazon.com -> Your Account -> Content and devices
  • Velg “Preferences” i menyen
  • Velg “Personal Document Settings”
  • Under “Approved Personal Document E-mail List” legger du til enten @tanum eller @cappelendamm.no

Du vil nå få en knapp ved siden av ebøkene inne på Min side, hvor det står «Send til Kindle».

 

Merk: Du må være koblet til wifi for at e-bøkene skal dukke opp på din Kindle.

Hvis eboken ikke dukker opp på din Kindle i løpet av kort tid, sjekk om du har fått en e-post med en verifiseringslenke, med Amazon Kindle Support som avsender. Følg i så fall instruksjonene i e-posten.