Å vanne blomster om kvelden

Valérie Perrin, 2022, Innbundet, Bokmål
Kristi Rédis Heggli (Oversetter)

Å vanne blomster om kvelden var den mest solgte boken i 2022.

«Her er en deilig roman som er utrolig fin å lese ved årsstart i en pandemi. Den franske bestselgeren Å vanne blomster om kvelden av Valérie Perrin er en roman som fenger, det er bare å glede seg.» sier Guri Hjeltnes i VG og gir boken TERNINGKAST 5

350,–
Veil. pris399,–Du sparer49,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
Kunne gitt terningkast 7.
Cathrine Krøger, Dagbladet
Du må love meg å lese den, for jeg vil så gjerne dele den med deg.
Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad

Omtale

En fransk boksensasjon - Å vanne blomster om kvelden av Valérie Perrin er en vakker, livsbejaende roman om livets små og store spørsmål, og om å våge å tro på lykken.

«Den vakreste boken i verden. Den fortjener 10+ av 10.» – Corriere della Sera

Violette lever et stille liv som gravlundsvokter i en landsby i Bourgogne. Hun vanner blomster og steller alle gravene, og vet nøyaktig hvem som ligger begravet hvor. Bare én uke i året tar hun fri, for å reise til kysten og svømme i havet.

Til hverdags er den stillferdige Violette omgitt av gravstøtter, blomster, katter og sørgende, men hun omgås også den lokale sognepresten og gravlundens tre gravere. Flere ganger om dagen stikker folk innom kjøkkenet hennes for å få en kopp kaffe, litt portvin eller noen trøstende ord.

Men Violette har også sin egen sorg å bære på. Hvor har det blitt av ektemannen og datteren, og hvorfor er hun så ensom?

Valérie Perrin var en forholdsvis ukjent forfatter da denne boken ble utgitt. Likevel ble den en enorm suksess og publikumsfavoritt, takket være dedikerte bokhandlere og begeistrede lesere. Over 1 million eksemplarer er til nå solgt i Frankrike, og i 2020 ble den Italias store «lockdownroman» og årets mest solgte bok, og den ble omtalt i italiensk presse som «den vakreste boken i verden».