Aksept og verdibasert adferdsterapi (ACT)

Mindfull endring - prosess og praksis

Steven C. Hayes, Kirk D. Strosahl og Kelly G. Wilson, 2018, Heftet, Bokmål
Nina Kraft (Oversetter)
399,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Aksept og verdibasert atferdsterapi (ACT) Mindful endring - prosess og praksis er en oppdatert utgave av de første bøkene om terapiformen Acceptance and Commitment Therapy (ACT), skrevet av de tre opphavsmennene.

Siden førsteutgaven utkom i 1999, har ACT utviklet seg betydelig begrepsmessig, teknologisk og empirisk, og et stort antall praktikere anser nå terapiformen som en velegnet og effektiv måte å skape forskning på. Denne utgaven fokuserer på den psykologiske fleksibilitetsmodellen som en samlet modell for menneskelig fungering og fokuserer på psykologisk fleskibilitet som veien til forandring og utbedring av en lang rekke av kliniske problemstillinger.

I tillegg er boken utvidet med beskrivelser bl.a. mindfulnessprosesser, den terapeutisk relasjon, caseformuleringer og sammenhengen mellom ACT og kognitiv atferdsterapi. Forfatterne beskriver dessuten effektive og innovative måter å utvikle psyksik fleksibilitet ved å anvende og fokusere på de seks sentrale prosesser i ACT: defusjon, aksept, feksibel oppmerksomhet i forhold til nuet, selvet som kontekst, verdier og engasjert handling. Boken er en guide til hvordan man skal lære å anvende ACT på en naturlig måte, heller enn en klinisk trinn for trinn-manual. Den skal kunne brukes av nybegynnere og av dem som allerede er erfarne på området.