Alt som er ødelagt

John Boyne, 2023, Innbundet, Bokmål
Tore Aurstad (Oversetter)
439,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
... en hjerteskjærende bok. Dette er noe så enkelt som en god roman.
Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen
John Boyne har et godt tak om underholdningens verktøykasse.
Guri Hjeltnes, VG

Omtale


En frittstående, etterlengtet oppfølger til verdenssuksessen Gutten i den stripete pyjamasen.

91 år gamle Gretel Fernsby har bodd i den samme leiligheten i London i flere tiår. Hun lever et stille, tilbaketrukket og behagelig liv, til tross for hennes dystre bakgrunn. Flukten fra Nazi-Tyskland for over 70 år siden snakker hun aldri om. Hun snakket heller ikke om etterkrigsårene i Paris sammen med moren. Og minst av alt snakker hun om sin far, som var sjefen for en av de mest beryktede og fryktede konsentrasjonsleirene i Polen.

En dag flytter det inn en ung familie i leiligheten under Gretel. Nærmest mot sin vilje blir Gretel kjent med den lille gutten, Henry, selv om synet av ham vekker minner hos Gretel som hun helst vil glemme. Da hun blir vitne til en voldsom krangel mellom Henrys foreldre, forstår Gretel at noe må gjøres. Men for å hjelpe gutten må hun fortelle verden hvem hun er.

Alt som er ødelagt er en knusende, men nydelig fortelling om en kvinne som må se sin egen fortid i øynene for å innse at det aldri er for sent å være modig.

«Det er umulig å forberede seg på omfanget og den følelsesmessige virkningen av denne kraftige romanen.» – John Irving

«En kompleks, gjennomtenkt karakterstudie helt uten enkle svar.» – Kirkus Reviews

«Helt eksepsjonell, lagdelt og overbevisende ...» – Amy Bloom

«John Boyne har skrevet en fengslende, hjerteskjærende bok som innfrir både på et intellektuelt og emosjonelt nivå. Dette er fortellingen om Gretel Fernsby, en 91 år gammel kvinne som hele livet har holdt på en grufull hemmelighet, og oppgjøret hun står overfor når fortid og nåtid møtes. Komplekst og nådeløst. Vakkert og mørkt. Jeg klarte ikke å legge boken fra meg.» – Ariel Lawhon, forfatter

«Alt som er ødelagt er en sterk konfrontasjon av ondskap, en undersøkelse av skyld og svik, og en god, gammeldags pageturner. John balanserer hårfint mellom fortellingens nivåer og beviser nok en gang at han er en av verdens beste historiefortellere.» – Donal Ryan, forfatter