Hopp til hovedinnhold

Arr i hjertet

Lærerstøtte til elever som har vært utsatt for mobbing

Gudrun Aas og Jorun Buli-Holmberg, 2021, Heftet, Bokmål

Hør Gudrun Aas og mobbeombudet i Troms og Finnmark, Janne Sannes, snakke om mobbing og boka Arr i hjertet i Finnmarkssendinga 20. januar 2021

349,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Arr i hjertet retter søkelyset mot livssituasjonen til elever etter at mobbingen har stoppet, og hvordan lærere kan gi disse elevene støtte. Boka bygger på resultater fra et forskningsprosjekt der stemmene til elever som har blitt mobbet i skolen, bringes fram. Elevenes mobbehistorier forankres i relevant teori og forskning knyttet til sosiale, emosjonelle, relasjonelle, psykiske og skolefaglige konsekvenser. Forfatterne er opptatt av å synliggjøre hvordan mobbingen har påvirket elevene psykisk og sosialt.

Å bli utsatt for mobbing kan få negative psykiske helsemessige konsekvenser av ulik alvorlighetsgrad og varighet. Elevenes opplevelse av god lærerstøtte har derfor stor betydning for en god psykiske helse og for hvordan de vil kunne mestre livet etter at mobbingen har stoppet.

Arr i hjertet er et nyttig bidrag til skolers arbeid med å følge opp elever som har blitt mobbet. Både for lærerstudenter og for de som arbeider i skoleverket, og særlig lærere som til daglig møter elever i lignende situasjoner, vil det være nyttig å få kunnskap om erfaringene til elever som har blitt mobbet.

Flere bøker av Gudrun Aas og Jorun Buli-Holmberg

Andre aktuelle titler

Jeg trenger noen å være glad i

Jeg trenger noen å være glad i

Fortellinger om møter mellom mennesker og utvikling av profesjonell kompetanse

Heftet
379,–
Mobbing i barnehage og skole

Mobbing i barnehage og skole

Nye perspektiver

Heftet
380,–