Barns seksuelle leker

Hvordan forstå og arbeide med barns seksualitet i barnehagen

Pia Friis, 2019, Innbundet, Bokmål
Tiril Valeur (Illustratør)
329,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Barns seksuelle leker gir kunnskap til barn og voksne om barns seksuelle følelser. Barn trenger bekreftelse på og aksept for at seksuelle følelser er normalt, og det får de ved at den voksne møter den seksuelle leken på en aksepterende og trygg måte. Boka består av ei barnebok og en fagdel. Barneboka er illustrert, og teksten er ment for høytlesning. Det er forslag til samtalespørsmål med barna i denne delen, og det er viktig å ta seg tid til å reflektere og samtale sammen med barna.

En nødvendig og viktig bok for barn, ansatte i barnehager og foreldre. Boken bidrar til gode samtaler og forståelse både hos barn og voksne om det å utforske egen kropp og leke ulike leker. I mor- og farleker og doktorleker øves barn i å sette grenser og å kjenne på lyst og kontroll.
Margrete Wiede Aasland, pedagog og spesialist i sexologisk rådgivning

Dette er en viktig og utviklende fagbok for både barn og voksne om et sensitivt tema. Barna blir engasjerte i fortellingen om Sara og Petter, som er nysgjerrige på kropp og følelser. Pia Friis legger opp til samtale og refleksjon for både voksne og barn.
Robert Ullmann, daglig leder i Kanvas

En viktig og god bok om et litt vanskelig tema. Vekslingen mellom fortelling, informasjon og refleksjonsspørsmål gjør boken brukervennlig og praksisnær. Boken kan anbefales til både barnehagelærerstudenter, barnehagelærere og andre som jobber med barn.
Cecilie Ottersland Myhre, universitetslektor ved OsloMet – Storbyuniversitetet

Målgruppen for boka er ansatte i barnehager og barnehagelærerstudenter.