Bonusfamilieguiden av Liv Anniken Berg (Innbundet)

Bonusfamilieguiden

Skap sterke bånd mellom store og små

Liv Anniken Berg, 2024, Innbundet, Bokmål
Fredrik Skavlan (Illustratør)
399,–
Forventes i salg 26.08.2024

Omtale

I Bonusfamilieguiden deler den erfarne familie- og psykoterapeuten og leder i Bonusfamilieforeningen, Liv Anniken Berg, nyttige grep for at små og store i en bonusfamilie kan få et godt liv sammen. Her får du forskningsbaserte råd og ny kunnskap om en familieform som er i vekst, men hvor mange likevel mangler god innsikt som er til hjelp når det butter.

Ofte er ikke den nye familien forberedt på det som er i vente, det blir som om man har satt seg godt til rette på flyet med kofferter stappfulle av shortser, T-skjorter og lette sommerklær, klar for sydligere strøk, men så braklander du og familien på snøfylte Svalbard. Det er ikke det at det ikke er fint med vinter og kulde, men det var bare ikke dette dere hadde rigget dere for, det var rett og slett ikke dette dere hadde sett for dere. Det er gjerne da utfordringene kan bli større enn det de hadde trengt å være.

For det anslås at hele 7 av 10 bonusfamilier går i oppløsning i løpet av noen år, og kunnskap viser at mange ofte gir opp på helt feil tidspunkt. For vi vet mye om når bonusfamilier får etablert seg godt, så barn og voksne får det bedre sammen. Kjenner man til dette og har kunnskap om de klassiske fellene og typiske utfordringene, er man med ett mye bedre rustet.

I tillegg til nyttig innsikt og gode verktøy, får du historier fra terapirommet som kan hjelpe deg og familien tilbake på rett spor hvis bekymringene er blitt store, og ting føles vanskelig. I tillegg er dette boka som gjør deg forberedt på utfordrende perioder og dager som kan komme.

Psykolog og familieterapeut Catrin Sagen har skrevet gjesteforord, og illustrasjonen på forsiden, samt inni boken, er fra Fredrik Skavlan.