Broen til fagspråket

32 ideer som styrker språket i alle fag

Helene Thise og Katja Vilien, 2021, Heftet, Bokmål
Ingvill Christina Goveia (Oversetter)
329,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Broen til fagspråket har konkrete ideer og verktøy til faglærere som ønsker å gi elevene en språkutviklende undervisning. Boken bygger på en helhetlig tilnærming til utvikling av språk i skolens fag, med særlig blikk for elever med et annet morsmål enn norsk.

Leseren får en meny med konkrete forslag til undervisningsaktiviteter, maler og elevark samt forklaring på hvordan de ulike aktivitetene kan gjennomføres. Boken inneholder også en modell – bromodellen – som hjelp til å designe en språkutviklende undervisning. Bromodellen bevisstgjør læreren på hva de enkelte aktivitetene kan bidra til og når det passer å bruke dem for å fremme elevenes språkutvikling og læring. Leseren får også verktøy til å synliggjøre det språket som det er relevant å fokusere på og arbeide med – inkludert «språklupen» og tankekart.

Broen til fagspråket retter seg spesielt mot kommende og nåværende lærere, som kan bruke bromodellen som støtte til planlegging og refleksjon – og boken som håndbok og idébank i hverdagen.

Materiellet i boken kan hentes, redigeres og skrives ut fra fanen "tilleggsmateriell" på denne siden.

Boken er oversatt fra dansk og tilpasset norsk skole og norsk læreplan.