Lær hvordan du setter sammen nydelige grønne måltider med maks næring og blodsukkervennlige ingredienser, og få herlige oppskrifter på alle dagens måltider!
IDen grønne diabetesbokafår du sunne og velsmakende plantebaserte måltider som både forebygger og gjør deg friskere av diabetes 2. Men også du som har diabetes 1, vil ha nytte og glede av denne maten. Forfatterne, som har mange års erfaring med mat for god blodsukkerbalanse, tar for seg alle typer plantebasert kosthold, slik at du kan velge akkurat den maten du liker best og trenger mest. I tillegg til all kunnskap du behøver for å spise fullverdige og næringsrike måltider uten kjøtt og fisk, får du hele 80 oppskrifter på deilige frokoster og lunsjer, nydelige middager og småretter og søtt du kan kose deg litt ekstra med. Du får flere basisoppskrifter og en rekke gode tips om hvordan du kan variere rettene. Alle oppskrifter har næringsberegning.
Den grønne diabetesboka
er full av grønn matglede og god helse
gir deg alt du trenger for å spise grønt, smakfullt og blodsukkervennlig
gir deg kunnskap om hvordan du forebygger, blir bedre av eller helt frisk av diabetes 2
inneholder 80 oppskrifter på nydelig mat, praktiske råd og kjøkkentips
Forfatterne har til sammen solgt over 90 000 bøker om diabetes og blodsukkervennlig mat
Hege Hasler Barhaughøgda er sykepleier, forfatter og foredragsholder og driver Vektklinikken Hege Hasler – din livsstilsklinikk i Oslo. Hun har jobbet med diabetes siden 1999, først ved medisinsk poliklinikk på Sykehuset Telemark i Kragerø, der hun i to år var enhetsleder. Her oppdaget hun at det var de pasientene som spiste lavglykemisk som klarte seg best med sykdommen sin, og ikke de som fikk enda mer medisiner. Derfor ønsket hun å jobbe med kostveiledning som viktigste behandling av personer med diabetes. Hun jobbet i åtte år ved Fedon Lindbergs klinikk og etablerte etter hvert sin egen praksis.
Gunn-Karin Sakariassen (f. 1954) er utdannet naturopat og ernæringsterapeut fra Norsk Akademi for Naturmedisin, med videreutdannelse i funksjonell medisin fra Institute for Functional Medicin i Boston. Hun er forfatter og arbeider som selvstendig ernæringsterapeut, der kosthold er nøkkelen til bedre helse. Hun har selv opplevd på kroppen hvor mye kostholdet har å bety for å holde mage, tarm og energi på topp.
Sakariassen har tidligere jobbet ved Heggeli helhetsmedisin (nå Synergi Helse) og Fedon Helse-klinikken. Hun har også et mangeårig samarbeid med Diabetesforbundet for å hjelpe og veilede pasienter. Sammen med Hege Hasler Barhaughøgda holder hun en rekke kurs og foredrag over hele landet, se diabetesboka.no, og de har utgitt fire bøker om diabetes: Diabetesboka, Den praktiske diabetesboka, Den søte diabetesbokaogDen grønne diabetesboka. Gunn-Karin Sakariassen sto sammen med Sofie Hexeberg bak bestselgeren Frisk med lavkarbo – 100 oppskrifter, som har solgt over 50 000 eksemplarer. En del av oppskriftene derfra er samlet i nyutgavenFriskere og lettere med lavkarbo.