Dødsdikt

Absurde, alvorlige, avskyelige, barske, bisarre, burleske, dunkle, dystre, elegante, episke

Anne Østgaard, 2021, Innbundet, Bokmål

Memento mori! Husk at du skal dø! Anne Østgaard er gravferdstaler og har funnet mange godbiter i poesien. Dikt som formidler forskjellige sider ved døden. Absurde, bisarre, burleske, dunkle, groteske, humoristiske og mørke sider ved døden. Hør Østgaard i samtale med Holm på NRK radio.

349,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

I Dødsdikt har gravferdstaler, forfatter og forlagsarbeider Anne Østgaard samlet dikt som er absurde, alvorlige, avskyelige, barske, bisarre, burleske, dunkle, dystre, elegante, episke, folkelige, fortvilede, groteske, gøyale, helsvarte, humoristiske, kuriøse, lekne, makabre, molefonkne, morsomme, muntre, mystiske, mørke, nifse, rystende, skumle, tragiske, triste, trøstesløse, underfundige … eller tilfeldigvis morbide.

Fra Johan Herman Wessel og Robert Burns til Alf Prøysen, fra Wislawa Szymborska til Louise Glück, fra Jens Bjørneboe til Tove Ditlevsen, fra Karin Fossum til Martin Svedman, fra Lars Saabye Christensen til Gro Dahle – denne samlingen inneholder dikt for søkende sjeler, urolige hjerter og enhver sinnsstemning.

«Som fersk gravferdstaler stiller jeg meg til rådighet for pårørende og døde. Jeg har opplevd det magiske ved plutselige og nære menneskemøter knyttet til et dødsfall. Befriende og berikende samtaler om døden. Bunnløs sorg. Tårer. Latter. Lettelse. Sinne. Denne antologien er tenkt som en håndsrekning til større fortrolighet med døden. Til flere og nyanserte samtaler om døden, uavhengig av livssyn og tro.» Fra bokens forord av Anne Østgaard.

«Boka er mottatt med stor glede! (…) et veldig fint utvalg tekster som bidrar til å gi døden flere farger enn bare sort. Det er en suksessfaktor at jeg både har funnet ting til ettertanke og ting jeg kan le høyt av (Bjørneboes «siste reis» bla). Ofte snakker man om sorg når man snakker om døden. Bøker som denne viser at det er flere tråder i dødens vev!» Eivind Eggen, seremonirådgiver gravferd, Human-Etisk Forbund