En dåre fri

Beate Grimsrud, 2021, Heftet, Bokmål
229,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

En dåre fri er historien om Eli og stemmene hun har levd med hele livet. I barndommen dukker Espen, Erik og Emil opp, og i voksen alder, den stilige og dekadente kunstnerprinsen Eugen. Stemmene har i stor grad dominert hennes liv, hindret hennes livsutfoldelse og noen ganger drevet henne ut i psykosen. Eli er forfatter, og selv om kunstneren noen ganger har gavn av stemmene, trenger Eli hjelp for å makte hverdagen og retten til å bestemme i eget liv.

Med sitt magiske, lysende språk åpner Beate Grimsrud døren til en fascinerende og dramatisk verden. En dåre fri er en gripende roman om et menneskes kamp mellom styrke og skjørhet.
Boka ble tildelt Kritikerprisen, Sveriges Radios romanpris og Svenska Akademiens Doblougska pris, og var nominert til Nordisk råds litteraturpris i både Norge og Sverige, samt Ungdommens kritikerpris.

Emil sier: «Syng noe, ellers vil du dø.» Jeg synger Deilig er jorden, som i kirken. Espen synger med. Han har en sånn fin guttestemme som jeg gjerne skulle hatt. Jeg er ikke alene.