Et liv på vår planet

Mitt vitnesbyrd og en visjon for fremtiden

David Attenborough, 2021, Innbundet, Bokmål
Knut Ofstad (Oversetter)

Les også«Vi må gjøre verden villere». Torbjørn Ekelund om Sir David Attenborough

332,–
Veil. pris379,–Du sparer47,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Et liv på vår planet er en sterkt personlig fortelling om endringene som har skjedd i verden siste hundre år, omtrent like lenge som naturhistorikeren, forskeren og TV-personligheten Sir David Attenborough har levd på kloden. Dette er hans beretning om livet på jorden, og hans visjon for fremtiden her. I boka sier han:

«Jeg er 93. Jeg har hatt et ekstraordinært liv. Det er først nå jeg skjønner hvor ekstraordinært. Som ung mann følte jeg at jeg var der, ute, og opplevde den uberørte, ville natur - men det var en illusjon. Det har skjedd en tragedie i vår tid, knapt merkbar fra dag til dag, men tapet av planetens ville steder, det biologiske mangfold har blitt sterkt redusert. Det er dette som er det tragiske. Jeg har vært vitne til denne tilbakegangen. Et liv på vår planet er mitt vitnesbyrd og min visjon for fremtiden».

Attenborough spør seg selv hvordan kom vi til å gjøre dette, vår største feil - og hvordan, hvis vi handler nå, likevel kan vi likevel rette opp mye av feilgrepene våre. Vi har en siste sjanse til å gjenskape verden for oss selv og kommende slekter og gjenopprette den fantastiske planeten vi arvet.

Alt vi trenger er viljen til å faktisk gjøre det.