EVA

Hunnkroppens betydning for menneskets evolusjon

Cat Bohannon, 2024, Innbundet, Bokmål
Lene Stokseth (Oversetter)
449,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Menneskets historie har alltid blitt skrevet med mannen i sentrum, men i EVA får vi endelig historien sett gjennom kvinnen, og kvinnekroppen.

Hvorfor lever kvinner lenger enn menn? Hvorfor er det mer sannsynlig at kvinner får Alzheimers? Hvorfor skårer jenter bedre i alle akademiske fag enn gutter frem til puberteten, når poengsummen deres plutselig faller? Er sexisme nyttig for evolusjon? Og hvorfor, seriøst hvorfor, må kvinner svette gjennom sengetøyet hver natt når vi kommer i overgangsalderen?

Dette er bare noen av spørsmålene forsker Cat Bohannon, med grenseløs nysgjerrighet og skarpt vidd, går løs på i denne spennende, informative og sprudlende boken.

EVA er ikke bare en omfattende revisjon av menneskets historie, den er et presserende og nødvendig korrektiv for en verden som har fokusert først og fremst på den mannlige kroppen altfor lenge. Ved å fortsette der Sapiens slapp, vil Eva fullstendig endre det du tror du vet om evolusjon og hvorfor Homo sapiens er blitt en så vellykket og dominerende art.