Feliz Navidad av Selma Lønning Aarø (Innbundet)

Feliz Navidad

Selma Lønning Aarø, 2024, Innbundet, Bokmål
429,–
Forventes i salg 24.10.2024

Omtale

Feliz Navidad handler om å være kvinne midt i livet, utakknemlige tenåringsbarn, en svikefull ektemann og en mor som forsvinner. Ikke minst handler romanen om hvem vi blir når det virkelig røyner på.

Saga og familien reiser til Spania med pinnekjøtt og håp om en perfekt julefeiring i kofferten. Allerede ved ankomst melder utfordringene seg. Var det riktig å ta med den demenssyke moren til utlandet, hvor selger de kålrabi i Spania og hva driver egentlig ektemannen med når han er ute på tur?

Etter hvert som julaften nærmer seg, blir det klart for Saga at mangelen på kålrabi er hennes minste problem. Samtidig som hennes verden kollapser, stiller alle krav til navet i familiehjulet. Moren forstår ikke alltid hva som skjer, faren er stoisk, men sliten, og barna veksler mellom å være kontaktsøkende og misfornøyde.

Selma Lønning Aarø har alltid skrevet morsomt og sårt om kvinner i samtiden. Slik er det også her, om det så dreier seg om hormonelle tenåringer, gryende tegn på overgangsalder eller demensens tragikomiske ringvirkninger. Men denne gangen er det vanskelig å vite når man skal le eller grine.