Født i rett kropp

En transmanns fortelling

Luca Dalen Espseth, 2024, Innbundet, Bokmål
399,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
«Boken er et hardtslående, velartikulert og velfundert argument for at kjønn er en sosial konstruksjon.»
Fartein Horgar, Adresseavisen
«...en fascinerende blanding av saklig opplysningsarbeid, rasende ideologisk manifest og personlig portrett, hvor Espseth snakker ut fra sine 15 års erfaringer som transaktivist, foredragsholder og transmann.»
Kenneth Moe, Subjekt

Omtale

Dette er Luca Dalen Espseths sterkt berørende historie om hans vei til et liv som mann. Luca har deltatt i det offentlige ordskiftet rundt trans, så både offentlig og privat har han måttet svare på utallige spørsmål om kjønn, trans og sitt eget liv. Over alt får han de samme spørsmålene, igjen og igjen. For ham kjennes det ut som om han alltid må forklare og forsvare seg bare for å få lov til å eksistere. Selv om han har studiepoeng i både biologi, kjønnsteori og filosofi så blir aldri svarene "gode nok". De samme spørsmålene igjen og igjen. Ofte svarer han bare for å tilfredsstille et eller annet behov hos andre. Ofte lyver han for å slippe å brette ut hele livet sitt for Gud og hvermann.

I årevis har folk krevd å få høre historien hans i en versjon som de kunne tro på. En historie som passet med deres forståelse av kjønn.

Så han lagde én historie for offentligheten, én historie for fremmede på fest, én historie for legene, én historie for familien sin. Men en dag oppdaget Luca at han hadde glemt å lage en historie for seg selv.

Nå får vi Lucas historie, en kraftfull og personlig historie om å få være seg selv i en verden som veldig ofte ser annerledes på deg enn du gjør selv. Og som ofte mistror deg. Det er også en klok og tankevekkende tekst om samfunnet vi lever i. Ved å lese denne boka vil du få ny kunnskap om kjønn, om strukturer og kanskje også om deg selv og egne mønstre du ikke hittil har vært bevisst.