Foreldreerfaringer – å ha et barn med utviklingshemning

Magne Geir Bøe, 2023, Heftet, Bokmål
329,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Foreldreerfaringer – å ha et barn med utviklingshemning formidler verdifulle brukererfaringer til alle som i jobb eller virke er i kontakt med barn med utviklingshemning og familiene deres.

Vi møter elleve par eller aleneforeldre som alle har et barn med utviklingshemning. Gjennom intervjuer deler de åpenhjertig tanker og refleksjoner som har vokst fram gjennom et annerledes liv – fra barnet ble født til det i voksen alder har flyttet hjemmefra. Hva har vært krevende og vanskelig? Hvordan har de håndtert problemer og utfordringer? Hvor har de fått hjelp og støtte? Hvordan har møtene med barnehage, skoleverk, Nav og det offentlige hjelpeapparatet vært, og hvilke ønsker har de til disse instansene? Hvilke gleder og kilder til vekst har de opplevd?

Magne Geir Bøe har supplert tekstene med fotografier av de elleve barna som nå er blitt voksne. Intensjonen er å bringe oss nærmere personene vi møter. Bøe har selv tatt bildene, som alle er publisert med foreldrenes samtykke.

Boken retter seg særlig mot vernepleiere og vernepleierstudenter. Den er ellers skrevet for alle som yter tjenester til personer med utviklingshemning og deres familier, enten det er NAV-ansatte, barnehageansatte eller lærere og spesialpedagoger som har ansvar for barn, ungdom eller voksne med utviklingshemning. For foreldre og familier som får eller har et barn med utviklingshemning, kan boken være en kjærkommen kilde til gjenkjennelse og livskunnskap.