Fra begivenhetenes ytterkant

Utvalgte tekster 2

Utvalgte tekster

Maria Berg Reinertsen, 2024, Innbundet, Bokmål

Maria Berg Reinertsen er en av våre mest kritikerroste og prisbelønnete sakprosaforfattere. Denne boken samler utvalgte essays, kommentarer, reportasjer og bokanmeldelser fra hennes hånd de siste 17 årene.

399,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Boken samler essays, kommentarer, reportasjer og bokanmeldelser fra de siste 17 årene. Felles for tekstene er at de søker seg mot begivenhetenes ytterkant. Forfatteren ser på naturkrisen slik den utspiller seg i den smale stripen mellom Gudbrandsdalslågen og E6 på Tretten, følger finanskrisens etterdønninger i Hattfjelldal, ser transdebatten fra Bergensbanen og opptakten til andre verdenskrig gjennom øynene til en bedrestilt vennegjeng i Trondheim.

Valget er bevisst, for det er i begivenhetenes ytterkant og ideenes bruktmarked de fleste av oss befinner seg. Vi får livet vårt formet av historiske begivenheter vi aldri var vitne til, eller storpolitikk som utspiller seg langt borte. Som når husmorideologien fra 1920-tallet la rammene for norske kvinners vei ut i arbeidslivet på 1980-tallet, eller ideene til John Maynard Keynes inspirerer en norsk statsminister 70 år senere til reformer som fører til partiets dårligste valgresultat siden krigen.