Hallo!

En nostalgisk og underholdende reise gjennom telefonens historie

Atle Nielsen, 2023, Innbundet, Bokmål
350,–
Veil. pris399,–Du sparer49,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Lærerikt og underholdende om oppfinnelsen som endret verden og ble vår kjæreste eiendel og viktigste verktøykasse. Atle Nielsen tar oss med gjennom telefonens fascinerende historie fra 1860, da italienske Antonio Meucci demonstrerte en elektrisk innretning han kalte telerofono, til dagens avanserte mobiltelefon. At Alexander Graham Bell klarte å stikke av med patentet, æren og pengene i 1876, er bare en av mange dramatiske hendelser du kan lese om i Hallo!

Angsten for tellerskritt, kø i telefonkiosken, rikstelefon, noteringsoverføring, tulleringing og telefonterror - Hallo! er full av forunderlige fakta, krydret med fotografier og illustrasjoner som spenner over en periode på 160 år. Enkelte telefonsamtaler har endret verdens gang, andre har forandret retningen på menneskers liv. Telefonen har også satt sitt preg på litteraturen, filmen og kunsten.

Med Atle Nielsen bak tastaturet blir det også plass til quiz, lister, sitater og utdrag fra kjente og ukjente historiske telefonsamtaler. Nielsen har 40 års fartstid som journalist, forfatter, quizmaster og artist. Han har utgitt en lang rekke bøker, blant annet Hytteboken og Den store boken om tog.