Hvorfor er jeg så sliten? av Gunhild Therese Melleby (Innbundet)

Hvorfor er jeg så sliten?

Finn veien tilbake til overskudd og livsglede

Gunhild Therese Melleby, 2024, Innbundet, Bokmål
399,–
Forventes i salg 26.09.2024

Omtale

Lurer du på hvor kreftene har tatt veien, og hvorfor du så ofte kjenner deg sliten og utilstrekkelig? Opplever du at hverdagen har tatt kontroll på deg i stedet for at du selv har regien i eget liv? Er du klar for et liv der du har energi og overskudd, så du virkelig kan leve og fylle dagene med det som gir deg glede?

I boka Hvorfor er jeg så sliten tar lege og psykiater Gunhild Melleby oss med på en spennende reise i kroppen vår, for at vi bedre skal forstå hvilke faktorer som sammen fører til slitenhet, utmattelse og mangel på energi. Melleby deler spennende og ny kunnskap, så du kan forstå hvorfor det er så viktig å få bedre energiomsetning i cellene dine, og hvilken livsstil som hjelper deg med det, så du holder deg frisk og får mer overskudd og livsglede.

Kropp og sinn er så tett sammenvevd, så vi kan ikke snakke om det ene uten å forholde oss til det andre når vi vil forstå hva som bringer oss inn i en nedadgående spiral der vi tappes for krefter, en vond tilstand det er vanskelig å komme seg ut av. Det vi tenker og føler påvirker oss helt ned på cellenivå og kan skape sykdom, og motsatt vil syke celler, inflammasjon og vitaminmangel påvirke tankene og følelsene våre. Traumer og negative erfaringer gir ikke bare økt psykisk lidelse, men like mye fysisk lidelse. Vi er komplekse skapninger, så derfor er vi nødt til å angripe sykdom og slitenhet fra mange vinkler. Det er flere veier inn i sykdom og slitenhet, men heldigvis er det også mange veier ut. Dette får du vite mer om i denne spennende boka.

I Hvorfor er jeg så sliten? lærer du å kartlegge ulike energityver i hverdagen din. Du får tips til kosthold og livsstilsgrep som ganger helsen din, nyttige stressmestringstips, og innsikt som gjør deg bedre rustet til å skape et godt liv med energi, glede og livskraft. Kunnskapen kan blant annet gi deg bedre konsentrasjon, mindre hjernetåke, bedre blodsirkulasjon og normalisert blodtrykk, en sunnere kroppsvekt og mindre nedstemthet og utmattelse.