Ingens herre

Eivind Hofstad Evjemo, 2024, Ebok, Bokmål, EPUB
449,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag
Ingens herre» er en roman som rommer mye; moderne landbruk, ensomhet, fremmedgjorthet og det hele skrevet fram med en dypt menneskelig tone. Det er også en svært god roman. Nær sagt som vanlig fra Evjemo.
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

Omtale

Ingens herre er en roman om å være langt hjemmefra, om rasjonaliteten i det industrielle jordbruket og arbeidsmarkedet det fører med seg og hva det gjør med menneskene og dyrene som ikke har noe annet valg enn å leve der.

18 000 kyllinger er på vei til Husnes gård. Oppdretteren Rakel og hennes fire fremmedarbeidere vasker og klargjør huset før innsettet. Mens Rakel besynger Gjøran som forsvant og den gamle gården som ble borte, besynger mennene familiene de ikke får leve sammen med og kameraten som dro til Ukraina for å krige. Hvordan finne mening og kontakt med noe som er borte? Hvordan føle omsorg for et dyr som kun får 32 dager å leve?