Inkluderende undervisning i høyere utdanning

Oppstartsguide med inkluderende strategier for undervisere

Rannveig Beito Svendby, 2023, Heftet, Bokmål
379,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Denne oppstartsguiden gir verktøy til undervisere som raskt og med enkle grep vil komme i gang med inkluderende undervisning. For deg som underviser, handler det om å ha en bevisst og gjennomtenkt undervisningsstil. Du får konkrete forslag til hvordan du kan gå frem, for eksempel ved å

  • gjøre en strategisk kartlegging av studentgruppene dine
  • holde inkluderende introduksjoner ved semesterstart
  • legge opp gruppearbeid etter studentenes sammensetning
  • lage universelt utformede PowerPoint-presentasjoner
Underveis får du innblikk i historier og eksempler fra studenter og undervisere fra hele landet. De deler sine erfaringer på godt og vondt. Hva trenger studenter av deg for å delta i læringsfellesskapet? Hva har fungert for andre undervisere som har eksperimentert med inkluderende strategier? Hva er de største undervisningsutfordringene, og hvordan kan de løses? Du får bakgrunnskunnskap, ressurser og refleksive øvelser til å utvikle deg som underviser.

Målgruppen for denne oppstartsguiden er undervisere i høyere utdanning som vil heve sin inkluderingskompetanse, og som søker konkrete verktøy for å komme i gang. Boken kan også brukes som en fagressurs ved høyere utdanningsinstitusjoner i opplæring i pedagogisk basiskompetanse for vitenskapelige ansatte med fokus på inkludering og mangfoldsbevissthet.