Isfjell

Niklas Turner Olovzon, 2024, Innbundet, Bokmål
Harald Kjærheim (Oversetter)
449,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale


Isfjell er både en spenningsroman og en familiesaga. Det er Niklas Turner Olovzons debut, og ble tildelt Crimetime Award for Årets krimdebut 2023.

I Tassby i Dalarna, hvor hockey er høyt ansett og hemmeligheter skjules under overflaten, forsvinner plutselig en bærplukker i de mørke skogene. Samtidig tennes lysene i det forlatte herskapshuset på andre siden av bukta. Outsideren Lars-Inge blir gjenstand for mistanke fra bygdas midtpunkt, Liss-Kulla. Men hva skjuler han egentlig?

Der Bottenviken finner veien inn til stålverket og byen Luleå, forsvinner en fem år gammel gutt. Moren Elin starter en desperat jakt. Gikk gutten gjennom isen eller har noen tatt ham? Samtidig vandrer drosjesjåfør Andreas rundt i byens snødekte gater og drømmer om å hevne barndommen i Tassby.

Når disse menneskenes skjebner krysser hverandre, dukker mørke familiehemmeligheter opp til overflaten og truer livet til mange flere mennesker.

«Niklas Turner Olovzons imponerende debut Isfjell handler om fellesskap og utenforskap i en liten bygd i Dalarna. Mennesker forsvinner, og rykter spres [...] Niklas Turner Olovzon bygger sakte og effektivt opp spenningen med forsiktige virkemidler.»
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

«Isfjell er en rasende sterk thriller, et ladet familiedrama og en følsom skildring av en bygd på landet. En ny stjerne har blitt tent på himmelen til den svenske spenningsromanen og han heter Niklas Turner Olovzon.» Christoffer Carlsson, forfatter