JEG SKAL HENTE DEG

Gine Cornelia Pedersen, 2024, Innbundet, Bokmål
429,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
Siden debuten i 2013 med romanen Null, som vant Tarjei Vesaas’ debutantpris, har Pedersen tilbudt egenartede og energiske bøker. Hennes nye roman, Jeg skal hente deg, føyer seg i denne rekken.[...] Den siste delen av boken er noe av det mest spennende jeg har lest.
Thula Kopreitan, NRK.no

Omtale

JEG SKAL HENTE DEG er en kjærlighetshistorie som er helt himmelsk og kanskje helt umulig. Romanen har en nerve som får en til å hive etter pusten.

Jeg har funnet kjærlighet, hvordan skal det gå. Hun skal straks begynne skuespillerutdanning, bor i kollektiv og har store ambisjoner. Han er musiker, fri sjel uten fast bolig, dopromantiker og kjenning av politiet.

Når bare de to er sammen, er lykken stor, men når de går sammen på gata, kan hun ta seg i å skamme seg over ham, og det skammer hun seg over.

Han blir borte etter en fest, ingen har hørt fra ham på fem dager. Hun leter febrilsk blant venner og bekjente, hun har ikke sovet på femti timer, sytti timer, mer. Vi følger henne i et frenetisk døgn rundt i Oslo, i det som kanskje er en redningsoperasjon, eller kanskje et søk akkurat litt for seint.

Gine Cornelia Pedersen debuterte med Null i 2013, og ble tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris for romanen. JEG SKAL HENTE DEG er en selvstendig oppfølger.