Jesu død

J.M. Coetzee, 2022, Heftet, Bokmål
John Erik Bøe Lindgren (Oversetter)
229,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Etter Jesu barndom og Jesu skoledager fullfører nobelprisvinneren sin mesterlige trilogi med et nytt mesterverk.

David er en veslevoksen gutt på 10 år, god i fotball og elsker å spille sammen med vennene sine. Faren hans, Simón og hunden Bolívar pleier å se på mens moren, Inés jobber i en klesbutikk. David er en gutt som stiller spørsmål ved det meste og utfordrer sine foreldre og alle andre autoritetspersoner i sitt liv. På danseskolen danser han akkurat som han vil, han nekter å gjøre matteoppgaver og leser ingen andre bøker enn Don Quixote.

En dag invitere Julio Fabricante, bestyreren på et barnehjem i nærheten, ham og hans venner til å være med å lage et ordentlig fotballag. David bestemmer seg for å forlate foreldrene for å komme å bo hos Julio, men snart er han i ferd med å gå til grunne av en mystisk sykdom.

I Jesu død fortsetter J.M. Coetzee å utforske mening i en verden tømt for minner, men full av spørsmål.

“[Jesu død] ikke bare imponerer og bringer deg ut av fatning, men beveger deg også til tårer (. . .) Jesus-trilogien vender tilbake til det vi kan kalle en «hoved-fase» Coetzee – til de ruvende romanene Vanære, Før barbarene kommer og Michael K. Hans liv og tid, med deres utvidende kortfattethet, etiske rikdom og permanente litterære valuta - og innsikten som kommer med alderen i tillegg (…) Coetzee er fortsatt muligens vår største forfatter, og (. . .) med mesterverket Jesu død, minner han oss om hvorfor. ”

The Los Angeles Review of Books

“Du kan kalle ham en idéenes romanforfatter, men også en filosof som skriver romaner.»

Judith Shulevitz, The New York Times Book Review

«Avslutter trilogien med tyngde og hjerte (…) Hvis Jesu død treffer deg på riktig sted, kommer du til å lese den kjølige, tørre siste setning – som jeg gjorde -med tårer i øynene.»

The Times

«Jesu død er obligatorisk lesning og kaster merkverdig nytt lys på en av verdens største og mest gåtefulle romanforfattere.»
Financial Times