Karbofellen av Pål Branæs (Innbundet)

Karbofellen

En praktisk guide for å gå ned i vekt og bli kvitt livsstilsplager

Pål Branæs, 2024, Innbundet, Bokmål
399,–
Forventes i salg 29.08.2024

Omtale

I boka Karbofellen tar Pål Branæs, spesialist i allmennmedisin, opp noe av det han møter hyppigst på legekontoret – nemlig pasienter som sliter med overvekt, tap av energi og overskudd, i tillegg til en rekke andre livsstilsplager, som hemmer dem i hverdagen, gir dårlig livskvalitet og skaper mismot. Vanskeligheter med å holde vekten, hodepine, fordøyelsesplager, nedstemhet og søvnproblemer er plager som går igjen, og er du blant dem som kjenner deg igjen, så er du ikke alene.

Vi er vitne til en global pandemi av livsstilssykdommer og plager, ifølge fastlegen, og de kan ikke imøtekommes og løses på samme måte som det som har forsårsaket dem, nemlig ved inntak av stadig mer karbohydrater. Karbohydratintoleranse/insulinresistens er blitt stadig mer utbredt, det er et forstadium til diabetes, og denne tilstanden er vi nødt til å snakke mer om, mener fastlegen.

Symptomene skyldes problemer med blodsukkerregulering, det begynner mange år før blodsukkernivåene våre er blitt forhøyede. Problemet er at det kan være vanskelig å oppdage for lege og pasientene selv, og dermed griper man ofte an helseproblemer på feil måte, og mange lider. Men en blodprøve gir deg raskt svar på om du er rammet, og hva som skal til for at du kan bli frisk og føle deg bedre.

I boka Karbofellen lærer du å forstå hvorfor karbohydratene tar kontroll på deg, og hvordan du selv kan gjøre grepene som skal til for å få en bedre helse. Du vil også se at kostholdsendringene ikke bare påvirker vekt og energinivå her og nå, men at du også kan redusere risikoen for alvorlige livsstilssykdommer i fremtiden.