Kimæren våkner

Lina-Marie Ulvestad Halås, 2023, Innbundet, Bokmål
399,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Lina-Marie Ulvestad Halås’ Kimæren våkner er en historie om ikke å høre til i sin egen kropp – bokstavelig talt. Kim er fanget i en annen kropp.

Som ung student går hun innom et foredrag på universitetet der de snakker om muligheten for å fryse ned hjernen til folk som dør, og så en gang i fremtiden vekke dem til live med en ny kropp.

Hun melder seg frivillig uten å reflektere så mye mer over det før hun våkner opp en gang i fremtiden.

Kim var en engasjert student med en framtid i et Greenpeace-opplegg i Antarktis da hun «døde». Dessverre er det prosjektet også lagt ned, og hun ender med en deltidsstilling som stuepike på et hotell. Etter hvert begynner hukommelsen hennes å svikte, og store deler av livet hennes faller ut.

Lina-Marie Ulvestad Halås forsetter med denne romanen undersøkelsen av populærkulturen og den moderne teknologiens rolle og påvirkning på livene våre. Sci-fi har de siste årene opplevd en ny vår, der forfatteren har søkt vekk fra den såkalte virkelighetslitteraturen over i den tradisjonelle fiksjonen.

«Det er noen andres hender som vasker meg om morgenen, som sminker meg, løfter håret mitt opp og setter det i en knute. Jeg betrakter noen ta på en annens kropp, men føler selv berøringene på min.»