Kjøtt og blod

Mari Andreassen, 2022, Innbundet, Bokmål
399,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Kjøtt og blod er en roman om familiemedlemmer som forsøker å elske hverandre mens taushet og avstand i stadig større grad bygger seg opp mellom dem.

Johanne venter sitt andre barn, men strever med vonde opplevelser fra sin første fødsel. Et arr på låret til datteren Sigrid vitner om en skalpell som kom for nært under keisersnittet. Arret minner Johanne om hva hun er overbevist om – at datterens tilknytning til henne ble ødelagt under fødselen, at det rår en distanse mellom dem hun ikke får reparert.

Arret vokser i takt med henne, huden vider seg ut, det blir større for hvert år som går, og det som til å begynne med var en ripe på en halv centimeter, er nå en blank, gapende fordypning i huden, like stort som tommelen min.

Denne gangen, med den nye babyen, alt gå bra.

Da den nittifire år gamle grandtanten Tilla dør uventet, må storfamilien samle seg for å rydde huset hennes. Grandtanten isolerte seg da hun ble enke og traff bare unntaksvis andre mennesker. I Tillas liv gjenkjenner Johanne seg selv og sin egen redsel for avstand. Kan jeg ende opp slik, spør Johanne seg selv. Alene? Utenfor og glemt. Mens fødselen nærmer seg følger vi Johannes ransakelse og opprør knyttet til hvilken familie de egentlig er, og hvilken familie de nå skal bli.