Kunstnernes liv

Thorleif Dahls Kulturbibliotek 0

Om livene til de største malerne, billedhuggerne og arkitektene

Giorgio Vasari, 2023, Innbundet, Bokmål
Margareth Hagen (Oversetter)

Boken, som kom ut første gang i 1550, revolusjonerte måten vi ser på kunstens historiske utvikling. Nå kommer et stort utvalg av biografier på norsk.

449,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

I Kunstnernes liv møter du malere, skulptører og arkitekter fra den italienske renessansen. Maleren Giorgio Vasari beskriver livene og verkene til kunstnere han selv kjente og deres forgjengere. Boken, som kom ut første gang i 1550, revolusjonerte måten vi ser på kunstens historiske utvikling. Nå kommer et stort utvalg av biografier for første gang ut på norsk.

Vasari var selv både utøvende kunstner og teoretiker. Han beskriver og vurderer kunstverker fra 1300-tallet og frem til sin egen tid med et skarpt blikk. Han tegner en stadig utvikling fra Cimabue og Giotto til Michelangelo, som spiller helterollen. Teksten svinger seg fra kunstteori til hverdagsliv, og gir innsikt og kunnskap til nye generasjoner. Vasari tar oss med inn i en verden der mektige religiøse og politiske oppdragsgivere gir kunstnerne nye muligheter til å briljere. Kunstnernes liv befester at Vasari er vel så relevant i dag som i sin samtid.