Kusinen

Klas Ekman, 2024, Innbundet, Bokmål
Einar Blomgren (Oversetter)
449,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

For sin debut De kapable ble Klas Ekman tildelt Crimetime Award for Årets krimdebut 2021 og hyllet i svensk presse. Kusinen er hans etterlengtede andrebok!

Kusinen er en mørk psykologisk thriller om tillit, skyld og selvbedrag. Klas Ekman skjærer presist i en families suksessfulle og velstående overflate, og skildrer på enestående vis en historie om mennesker som graver sin egen grav.

Som nylig singel og arbeidsledig er førtiårige Fanny det sorte fåret i en suksessfull familie. Hun får derimot en ny start når hun i et familieselskap gjenopptar kontakten med kusinen sin, den perfekte Ulrika. Fanny blir invitert til å tilbringe sommeren med henne og hennes velstående ektemann.

Sommeren med kusinen begynner som en drøm. Søskenbarna nyter det idylliske kystlandskapet med sene kvelder og god vin. Men hverdagen kan ikke holdes unna for alltid, og etter hvert begynner idyllen å gnisse. En kveld på byen får en dramatisk slutt, og Fanny blir fanget i et trekantdrama hvor hun blir usikker på hvem Ulrika egentlig er – og kanskje viktigst: Hvem hun selv er i ferd med å bli?

Klas Ekman har høstet ros fra både lesere, kritikere og forfatterkollegaer. Om debuten hans sa Jens Lapidus: «Stemningen er uhyggelig, gjenkjennelsesfaktoren høy, karakterene er menneskelige. Man vil ha mer!»