Mange mil før mørket faller

Jocelyne Saucier, 2022, Innbundet, Bokmål
Amanda Aaserød (Oversetter)
429,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Mange mil før mørket faller er Jocelyne Sauciers første nye roman siden den internasjonale bestselgeren Det regnet fugler.

Gladys er 76. En dag stiger hun på Northlander-toget uten å si fra til noen, og forsvinner fra den lille landsbyen i Ontario der hun har bodd i mer enn 50 år. Naboene og vennene spør seg hva som kan ha beveget henne til å forlate det etablerte og trygge. De finner ut at Gladys har reist med tog, tusenvis av kilometer gjennom Canadas endeløse landskaper. Hun har gått av på steder hun kjente i barndommen, men så reist videre. Hva er det hun egentlig holder på med? Hvor er hun? Og hvorfor har Gladys forlatt sin pleietrengende datter Lisana?

Mange mil før mørket faller er en roman om store avstander, tilhørighet og vennskap – og om langsomme tog som forener små steder. Det er også en beretning om å slutte ringen i en livshistorie, og om hvordan tilfeldige møter og livets store overganger kan bringe mennesker sammen.

«En dypt menneskelig roman om jakten på mening i tilværelsen.» La Presse

«Med skjev humor … undersøker Saucier kjærlighet, tap av familie og venner og hva vi er hverandre skyldig. Mange mil før mørket faller er en fengslende påminnelse om hva som gjør oss til mennesker – og at det er spørsmålene mer enn svarene som holder oss i live.» Toronto Star