MIKKEL - Skaper, hjelper, luring og demon

Myter, eventyr og folketro fra hele verden

Tor Åge Bringsværd, 2021, Innbundet, Bokmål
449,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

MIKKEL - Skaper, hjelper, luring og demon av Tor Åge Bringsværd er en skattkiste av historier – kloke, skremmende, morsomme, og så fengslende medrivende at leserne knapt merker hvor mye de lærer på veien.

Få dyr har mennesket fulgt så tett – men på respektfull og ofte mistenksom avstand – som reven. Den har spilt en viktig rolle i historier rundt leirbålene opp gjennom århundrene fra Serengeti til Karasjok, fra Tokyo til Lima. Stundom som et speilbilde på oss selv, og like ofte som et bilde på det vi frykter – eller ser opp til. Reven er nær oss hele tiden.

Tor Åge Bringsværd henter frem de utallige beretningene om rever i myter, religion og eventyr. Her møter vår egen Mikkel Rev sin utspekulerte fetter fra Æsops fabler, den japanske revedemonen Tamamo, inkaenes Atoq som har sin plass på stjernehimmelen og ur-reven til Dogon-folket på Malis stepper, som er verdens opphav. Gjennom tre tusen år, og over fem kontinenter følger vi revesporene i menneskets fortellinger. Det er en skattkiste av historier – kloke, skremmende, morsomme, og så fengslende medrivende at leserne knapt merker hvor mye de lærer på veien.