Mikroeventyr

Mikkel Soya Bølstad og Marius Nergård Pettersen, 2016, Innbundet, Bokmål
350,–
Veil. pris399,–Du sparer49,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Eventyret. Hva er egentlig det?

Å gå over Grønland én gang i løpet av livet? Bestige fjell i fjerne land, kryssepoler og ørkener og padle livsfarlige elver i øde villmarker?

Ja. Det kan det være. Men eventyret i naturen er også like utenfor dørterskelen. Ikke bare ett. Mange. De er billige og lett tilgjengelige for alle. Vi kaller dem mikroeventyr. 

Et mikroeventyr er en tur på ett til tre døgn, basert på en konseptuell (og ofte ganske sprø) idé som blir planlagt og gjennomført som en ekspedisjon. Nært. Enkelt. Eventyrlig.

Marius Nergård Pettersen og Mikkel Soya Bølstad drar ut i jakten på nære eventyr. De padler elver på luftmadrass, drar på tur mellom to arbeidsdager i dress og med alt de trenger i en stresskoffert. De kjøper utstyr på loppemarked, tar en kanotur under Oslo, følger en kommunegrense slavisk, overnatter i huler, svømmer til fest og lever på det de finner i skogen i to døgn. Og mye mer. 

Ingen idé er for sprø når de utfordrer det tradisjonelle friluftslivet– og finner det store i det lille. Rett utenfor dørterskelen.

Marius Nergård Pettersen er skribent og fotograf, og arbeider med emner tilknyttet natur og friluftsliv. Han har utgitt sju bøker. Marius ble i 2013 den første til å motta Helge Ingstad-prisen for sin «eventyrlyst og unike formidlingsevne» (juryens begrunnelse). For sin forrige bok fikk han også en andreplass i kåringen Årets Fjellbok. Han er fast bidragsyter i A-magasinet og diverse friluftsmagasiner, og har arbeidet fast og frilanset for aviser, magasiner og forlag siden tenårene. Han har studert friluftsliv ved Høyskolen i Hedmark og fotojournalistikk ved Høyskolen i Oslo.       Store deler av livet tilbringes ute. Det finnes de som vet mer om natur og ekspedisjonsliv, men få med samme nysgjerrighet, driv og faglige tyngde.

Mikkel Soya Bølstad er utdannet lektor i zoologi og jobber som skribent og fotograf med natur og friluftsliv som arbeidsfelt. Han spenner vidt og leverer reportasjer i magasiner som Terrengsykkel, Fjell og Vidde, UTE, Friluftsliv og Snø og Ski. Med sin lekne og ofte særegne tilnærming til friluftsliv, er han lidenskapelig opptatt av å vise at eventyret også kan vente rett rundt hjørnet. I arbeidet trekker han på årelang erfaring innen natur, idrett og friluftsliv: Han trives like godt padlende i en hvass konkurransekajakk som drivende på en rød luftmadrass, har vært klatre– og padleinstruktør og ses regelmessig på fatbike med full oppakning i den norske fjellheimen. Mikkel debuterte som forfatter i 2013 med boka Vill glede - friluftsliv med barn året rundt, en bok som ble nominert til tittelen Årets Fjellbok samme år.