Narsissisten

Erling Simon, 2023, Innbundet, Bokmål
429,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
En stilsikker debut som også er en interessant anti-kunstnerroman...Erling Simon skriver som en heldig krysning av den unge Trude Marstein og den unge Karl Ove Knausgård
Preben Jordal, Aftenposten

Omtale

I tiden før den første store utstillingen med fotografier av musikktalentet Jim og hans eldre bror Mattis, i scener fra en barndom preget av sjalusi og kamp om farens gunst, havarerer forsøkene på refleksjon rundt måten bildene fremstiller de to sønnene på. Mattis forlater Jim på trappen foran galleriet på åpningskvelden. I kjølvannet av utstillingen oppnår farens kunstnerskap internasjonal anerkjennelse. Samtidig slutter Jim helt å spille.

På vei gjennom et ferietomt landskap noen år senere, får Jim tid for seg selv for første gang i sitt liv. Farens arbeidsmetoder har begynt å plage ham. I lav hastighet, på svingete veier med gamle kassetter på stereoen, trer minner Jim ikke visste han hadde ut fra skyggene av farens fotografier fra den gangen. Hva var det egentlig som skjedde mellom ham og Mattis?

Inspirert av den norske virkelighetslitteraturen fra 2010-tallet, reiser Narsissisten spørsmål som alle en dag stiller seg, om hvor mye du er villig til å ofre for å bli den du ønsker, og ikke minst hvem du er villig til å ofre.