Narsissisten

Erling Simon, 2023, Ebok, Bokmål, EPUB
249,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Erling Simons debutroman Narsissisten beskriver mekanismene som holder en familie sammen, en fars selvhevdelse, og kjærlighetsbånd og tillit som forvitrer.

Da utstillingen med bilder av musikktalentet Jim og hans eldre bror, Aksel, i scener preget av stor sjalusi og kamp om farens gunst, gir deres far internasjonal anerkjennelse som fotokunstner, slutter Jim helt å spille fiolin. Ved romanens begynnelse fem år senere kommer Jim tilbake til sin mormors hus, stedet han bodde den gang utstillingen åpnet og han fremdeles spilte. Mormor er nå døende, huset hennes er på vei ut av familien, og i ukene før overtagelsen har Jim fått bo der, alene med seg selv for første gang i sitt liv. Musikken har ikke lenger den betydningen den har hatt for ham og avgjørelsen han tar om å selge instrumentet sitt, virker uproblematisk inntil han kommer over farens bilder igjen. Farens arbeidsmetoder har begynt å plage ham. Da det kommer for en dag at faren for tiden er godt i gang med en ny utstilling, bestemmer Jim seg for å konfrontere sin far.