Nikes bok

Agnes Lidbeck, 2023, Innbundet, Bokmål
Monica Aasprong (Oversetter)

Nikes bok er et detaljert portrett av en tid og et sted. Familier og generasjoner som er koblet sammen og bryter seg løs, som lyver og som lengter. Dette er en stor sidevender med dette spesielle suget i historien som gjør at man blir sittende å lese litt lenger enn man hadde tenkt.

Les intervju med forfatteren på Boktips!

240,–
Veil. pris479,–Du sparer239,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
Litterært sett blir dette en fantastisk kombinasjon av "show" og "tell".
Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisa
Det er et mesterverk Agnes Lidbeck har oppnådd med «Nikes bok».
Therese Eriksson, Svenska Dagbladet

Omtale

Det starter med en katastrofe. I et sommerparadis i Sør-Sverige skjer akkurat det som ikke skal skje: et barn, uten tilsyn, på en strand.

Fra denne hendelsen brer begivenhetene seg utover, som ringer i vannet, og påvirker kjærlighet og vennskap, skyld og håp, fremtid og frykt i tre familiers sammenvevde liv.

Historien foregår i den lille fiskerlandsbyen Kummelvik, dit kunstnerparet Olle og Sonja og deres datter Nike ankommer tidlig på 1980-tallet. De blir kjent med Tommy og Karin, som bor i fasjonable Näs med tvillingene Gustaf og Oscar, og Janne og Rosmarie med barna Katta og Martin. Janne kommer fra en familie med torskefiskere, men torsken er i ferd med å forsvinne. Rosmarie har gått inn i kommunepolitikken for å redde det lille samfunnet.

Generasjoner knyttes sammen og glir fra hverandre, lengter og lever med hverandre. I bakgrunnen går tiden. Samfunnet endrer seg, motsetningene skjerpes. Dører åpner seg mot verden.