Onde netters drømmer

November 1942 og annen verdenskrigs vendepunkt i 360 korte kapitler

Peter Englund, 2023, Innbundet, Bokmål
Alexander Leborg (Oversetter)

En like ladet som intim beretning om krigens vendepunkt, skildret innenfra, nær, og du har sannsynligvis aldri lest en bok om andre verdenskrig som denne.

499,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
Dette er en bok om andre verdenskrig som du bør lese.
Sindre Hovdenakk, VG
mesterlig beskrevet...
Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

Omtale

Vendepunkt, november 1942. Verden svaier mellom barbari og sivilisasjon, og hva som helst kan skje. Ingen vet at historiens største menneskeskapte katastrofe – andre verdenskrig – nå er i ferd med å avgjøres. Aller minst de som er midt i den. Her følger vi noen av dem, helt inn til deres aller innerste i denne skjebnesvangre måneden.

De er 39 høyst ulike mennesker. De kommer fra Algerie, Italia, Kina, Sovjetunionen, Japan, Frankrike, USA. De befinner seg i El Alamein, Guadalcanal, Stalingrad, Treblinka. Eller i Paris, Berlin, Shanghai eller i en fredelig småby ingen har hørt om. De er militære og sivile, fra begge sider: hjemmeværende, journalister, krigsfanger, piloter, flyktninger, sjømenn, partisanere, soldater, studenter. Livet på en tysk ubåt skildres, men også livet i et japansk feltbordell. De fleste av personene er unge, og syv av dem kommer ikke til å overleve denne krigen som nå går inn i sitt crescendo.

Gjennom de bevarte vitneskildringene – brev, dagbøker, memoarer, avhørsprotokoller – har Peter Englund skapt en like ladet som intim beretning om krigens vendepunkt, skildret innenfra, nær, og du har sannsynligvis aldri lest en bok om andre verdenskrig som denne.